152 de ani de la nașterea lui IULIU MANIU - 5 ore în urmă
Vineri seară, de vizionat spectacolul „Căsătoria”, după N.V. Gogol - 6 ore în urmă
Teodor Perșa din Băiuț (1943-2006) – o viață pe note muzicale - 7 ore în urmă
Turiști fericiți după o plimbare cu sania, trasă de iapa Karina - 7 ore în urmă
A fost hramul de iarnă al Mănăstirii Scărișoara Nouă - 7 ore în urmă
Aducere aminte: Cu Lenuș la săniuș pe derdeluș - 7 ore în urmă
Editorialul de miercuri: Două întâmplări din vremea când trebuia să devenim “oamenii noi” ai comunismului - 7 ore în urmă
SMURD Maramureș împlinește 15 ani - 8 ore în urmă
Marcel Mureșan, dialog cu Ioan Marchiș (II) - 8 ore în urmă
De la 1 ianuarie crește indemnizația ajutorului de înmormântare - 10 ore în urmă
Mai sunt fonduri nerambursabile disponibile pentru finanțarea investițiilor în procesarea produselor agricole
Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) reamintește tuturor celor interesați că în această perioadă sunt fonduri disponibile pentru investiții în procesarea și marketingul produselor agricole prin intermediul submăsurii 4.2 din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020. ”
”E vorba de fonduri europene pentru pentru înființarea/dezvoltarea/modernizarea centrelor de colectare și a unităților de procesare. Valoarea sprijinului acordat pentru procesare poate ajunge până la 2,5 milioane de euro. Agricultorii produc multe materii prime, dar trebuie făcut pasul firesc către investiții în centre de colectare, de procesare, în unități care pot asigura un lanț alimentar integrat” – a precizat Sorin Pop, directorul Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (OJFIR).
Pentru sesiunea din acest an, au fost alocate 203 milioane de euro, iar cererile de finanțare depuse ajunseseră la doar 122 milioane de euro. Data limită de depunere a solicitărilor de finanțare pentru procesarea produselor agricole este 31 ianuarie 2019, în limita fondurilor disponibile.
Solicitanții pot depune cereri pentru participarea pentru prima dată la scheme de calitate (sM 3.1), alocarea aferentă acestei submăsuri fiind de 6,1 milioane de euro. De asemenea, investițiile în exploatații agricole (sM 4.1), componenta sector vegetal (zona montană) beneficiază de o alocare de 26 milioane de euro, fiind depuse solicitări de finanțare de 11,8 milioane de euro. În acest caz, depunerea cererilor de finanțare se poate opri înainte de termen, dacă valoarea publică totală a proiectelor depuse atinge plafonul de 150% din alocarea sesiunii. În primele 5 zile calendaristice ale etapelor de depunere nu se aplică această prevedere și sesiunea rămâne deschisă chiar dacă plafonul de depunere a fost depășit.
Toți cei interesați pot consulta depunerile în timp real și disponibilul rămas prin intermediul liniilor de finanțare menționate aici.