152 de ani de la nașterea lui IULIU MANIU - 5 ore în urmă
Vineri seară, de vizionat spectacolul „Căsătoria”, după N.V. Gogol - 6 ore în urmă
Teodor Perșa din Băiuț (1943-2006) – o viață pe note muzicale - 7 ore în urmă
Turiști fericiți după o plimbare cu sania, trasă de iapa Karina - 7 ore în urmă
A fost hramul de iarnă al Mănăstirii Scărișoara Nouă - 7 ore în urmă
Aducere aminte: Cu Lenuș la săniuș pe derdeluș - 7 ore în urmă
Editorialul de miercuri: Două întâmplări din vremea când trebuia să devenim “oamenii noi” ai comunismului - 7 ore în urmă
SMURD Maramureș împlinește 15 ani - 8 ore în urmă
Marcel Mureșan, dialog cu Ioan Marchiș (II) - 8 ore în urmă
De la 1 ianuarie crește indemnizația ajutorului de înmormântare - 9 ore în urmă
Școala „Vasile Alecsandri”, sub semnul Centenarului
Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” din Baia Mare împreună cu Inspectoratul Școlar Județean, Muzeul de Etnografie și Artă Populară și Asociația Veteranilor de Război, filiala „Bogdan Vodă” Maramureș, au realizat un proiect educațional intitulat „România mea… de 100 de ani”.
În cadrul acestuia s-au desfășurat numeroase activități menite să acorde istoriei naționale locul cuvenit între valorile pe care ar trebui să le aibă un popor, o revalorificare a tezaurului local şi naţional.
În 27 noiembrie, de pildă, s-a prezentat un spectacol susţinut de elevii claselor a V-a A şi a VI-a A, coordonaţi de profesoarele Adina Iosif şi Marcela Pop.
„A fost un moment emoţionant la care am vibrat româneşte, uniţi cu toţii: dascăli, părinţi, elevi, într-o Românie Mare. Elevii au recitat în spirit patriotic poeziile pregătite, au cântat acompaniaţi la taragot de un coleg mai mare, au dansat în costume populare, au pregătit scenete special pentru a-și exprima mândria că sunt români. Alături de montajul artistic, a avut loc vernisajul expoziţiei «Aceasta este România mea», realizat de elevii clasei a VIII-a C, coordonaţi de profesoarele Camelia Muraru şi Anca Man, şi o expoziţie de picturi pe sticlă a personajelor istorice care au marcat prin veacuri parcursul istoric al României. Expoziţia a fost pregătită de elevii clasei a IV-a A, coordonaţi de învăţătoarea Lucia Pop şi de profesorul Octavian Pop. De asemenea, «Muzeul Unirii», organizat în holul şcolii, a reunit diferite obiecte şi exponate, cărţi, reviste, obiecte populare, icoane, costume naţionale, care menţin vie tradiţia românească”, a declarat profesoara Adina Iosif.