Florica Pop din Asuaju de Sus a împlinit 100 de ani - 9 minute în urmă
152 de ani de la nașterea lui IULIU MANIU - 6 ore în urmă
Vineri seară, de vizionat spectacolul „Căsătoria”, după N.V. Gogol - 7 ore în urmă
Teodor Perșa din Băiuț (1943-2006) – o viață pe note muzicale - 8 ore în urmă
Turiști fericiți după o plimbare cu sania, trasă de iapa Karina - 8 ore în urmă
A fost hramul de iarnă al Mănăstirii Scărișoara Nouă - 8 ore în urmă
Aducere aminte: Cu Lenuș la săniuș pe derdeluș - 8 ore în urmă
Editorialul de miercuri: Două întâmplări din vremea când trebuia să devenim “oamenii noi” ai comunismului - 8 ore în urmă
SMURD Maramureș împlinește 15 ani - 9 ore în urmă
Marcel Mureșan, dialog cu Ioan Marchiș (II) - 9 ore în urmă
Riscuri de depresie din pricina calculatorului
Adolescentele au un risc mult mai mare în comparaţie cu băieţii de a manifesta simptome depresive asociate cu utilizarea reţelelor de socializare, a anunţat o echipă de oameni de ştiinţă britanici. Hărţuirea în mediul online şi tulburările de somn, dar şi o părere negativă cu privire la propriul corp şi afectarea stimei de sine sunt principalele cauze, potrivit studiului citat de Reuters, relevă Agerpes.
Cercetătorii au analizat date prelevate de la aproape 11.000 de tineri din Marea Britanie şi au concluzionat că fetele de 14 ani utilizau în mod intens social media, două cincimi dintre acestea fiind active peste trei ore pe zi pe aceste platforme, în comparaţie cu o cincime dintre băieţi.
Studiul a relevat totodată că 12% dintre utilizatorii mai puţin frecvenţi ai reţelelor de socializare şi 38% dintre împătimiţii acestor platforme (peste cinci ore pe zi) prezentau semne mai severe de depresie.
Când cercetătorii au analizat procesele care ar putea sta la baza asocierii între utilizarea social media şi depresie, au descoperit că 40% dintre fete şi 25% dintre băieţi se confruntaseră cu hărţuirea în mediul online şi cu fenomenul de cyberbullying.
Tulburările de somn au fost raportate de 40% dintre fete şi de 28% dintre băieţi. Anxietatea şi somnul de slabă calitate sunt asociate cu depresia, notează Reuters.