S a stins din viață filosoful maramureșean Aurel Ion Brumaru - în urmă
Cursuri de planorism și parașutism la Aeroclubul Baia Mare - 2 ore în urmă
„Magia culorilor”: Cercul de pictură din Vișeu de Sus a organizat un eveniment deosebit pentru a marca cei 8 ani de la înființare - 2 ore în urmă
În timp ce se afla în timpul liber, un polițist al Penitenciarului Baia Mare a prins un hoț - 3 ore în urmă
„Joc în Sat” la Căminul Cultural Văleni - 14 ore în urmă
Mâncăruri aruncate la tomberoane după sărbători - 14 ore în urmă
Biserica prăznuiește pe 6 ianuarie, Botezul Domnului sau Boboteaza - 16 ore în urmă
Aghiasma de la Bobotează se poate consuma dimineața, pe stomacul gol, timp de opt zile - 19 ore în urmă
„Jocul Onceștenilor” ajunge la ediția 58; Muzica și voia bună va fi asigurată de artiști de renume - 19 ore în urmă
Eveniment special organizat de CJCPCT Maramureș de „Ziua Culturii Naționale” - în urmă
Un manual pentru cei care scriu manuale s-ar putea, oare?
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, susţine că nu va mai exista manual unic, iar în noua metodologie pentru elaborarea manualelor accentul cade pe calitate şi apoi pe preţ, arată Agerpres. Andronescu a subliniat că ministerul a planificat în această nouă metodologie termenele în aşa fel încât să se asigure că manualele vor fi la timp în şcoli.
Din nefericire, experiența din ultimii ani ne arată că manualele n-au prea fost la timp prin școli, adică atunci când începea un nou an de învățământ. N-a fost la timp, de pildă, nici programul ”lapte și corn”. În unele cazuri laptele venea smântânit, iar cornul – tare ca piatra, iute ca săgeata. Tot timpul, pentru întârzieri s-a dat vina pe contestații la licitații. Totuși, licitațiile se pot face și mai repede, că nu intră nici în post, nici în vacanță școlară. Se pot face ținând cont de marja legată de eventuale contestații. Dar pe noi, tipic, nu ne ia doar iarna pe nepregătite, ci și începutul anului școlar.
Desigur că intenția doamnei Andronescu e una ce poate părea rezonabilă la nivel ministerial. Foarte importantă aici ar fi, totuși, și părerea dascălilor. Fiindcă dacă se dă iar chix cu manualele ajungem la vechea zăpăceală în școală (scuzați rima). Poate că întâi de toate ar fi nevoie de un manual pentru cei care scriu manuale. Ca să o facă fără greșeli, în măsura în care se poate.
Horia AVRAM
Sursa foto: playtech.ro