Acțiune de salvare în Munții Maramureșului - 3 minute în urmă
Copii la concurs de preparat cozonaci - 26 minute în urmă
Tânăr fără permis prins la volanul unei mașini fără numere de înmatriculare - 6 ore în urmă
Alin-Sebastian Tat, de la Facultatea de Teologie Greco-Catolică UBB, va susține conferința „Cui i-e frică de Sfântul Augustin?”, la Centrul Universitar Nord Baia Mare - 6 ore în urmă
S-a lăsat cu amenzi într-un local de noapte care a vândut alcool minorilor - 7 ore în urmă
La Seini s-a desfășurat seminarul de pregătire profesională continuă cu tema ”Evaluarea primară și secundară a pacientului politraumatizat” - 8 ore în urmă
Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace se sărbătorește pe 6 aprilie - 9 ore în urmă
Andrei Rațiu, desemnat ”Tricolorul lunii martie” - 9 ore în urmă
Sportivii Waltner Eric şi Cuceu Roberta de la Galactic Dance s-au calificat în primii 24 de dansatori din Europa - 10 ore în urmă
Invitație la spectacolul „DE-CONECTAT… de primăvară” - 11 ore în urmă
Românii – printre fruntașii Europei la credința în Dumnezeu
Un studiu realizat de Pew Research Center din Washington DC – în perioada 2015-2017 pe un grup de aproape 56.000 de europeni (de minim 18 ani) din 34 de țări din Europa – a relevat faptul că mai puțini vest-europeni își declară credința într-un Dumnezeu creștin, în comparație cu populația din Europa Centrală și de Est (ECE).
Armenia (79%) și Georgia (72%) sunt în fruntea listei țărilor ai căror adulți afirmă că în mod absolut sigur cred în Dumnezeu, în prima parte a listei aflându-se și România (64%), urmată de Grecia (59%) și Croația (57%). La polul opus se situează Franța (11%), Elveția (11%) și Germania (10%).
În toate țările vest-europene mai puțin de două treimi dintre adulți cred în Dumnezeu, iar în Olanda, Belgia și Suedia – mai puțin de jumătate. Cei mai mulți adulți occidentali au afirmat că s-au „îndepărtat gradual de religie”, deși au fost și mulți care au declarat că s-au separat de religie din cauza poziției bisericii în chestiuni sociale, cum ar fi homosexualitatea și avortul.
La nivel continental, majoritatea europenilor afirmă că religia și statul trebuie să rămână separate, cu precădere în Vest. La noi, 46% dintre români au declarat că guvernul ar trebui să promoveze valorile și credințele religioase.
Studiul arată și că minim jumătate dintre adulții din Grecia, Bosnia, Armenia, Georgia și România consideră religia ca fiind foarte importantă în viața lor, comparativ cu aproximativ numai 10% în Franța, Germania și Regatul Unit.
Țările în care cei mai mulți cetățeni au recunoscut deschis că nu cred în Dumnezeu sunt Cehia (66%), Suedia (60%), Belgia (54%) și Olanda (53%).