S a stins din viață filosoful maramureșean Aurel Ion Brumaru - 22 minute în urmă
Cursuri de planorism și parașutism la Aeroclubul Baia Mare - 2 ore în urmă
„Magia culorilor”: Cercul de pictură din Vișeu de Sus a organizat un eveniment deosebit pentru a marca cei 8 ani de la înființare - 3 ore în urmă
În timp ce se afla în timpul liber, un polițist al Penitenciarului Baia Mare a prins un hoț - 3 ore în urmă
„Joc în Sat” la Căminul Cultural Văleni - 14 ore în urmă
Mâncăruri aruncate la tomberoane după sărbători - 15 ore în urmă
Biserica prăznuiește pe 6 ianuarie, Botezul Domnului sau Boboteaza - 16 ore în urmă
Aghiasma de la Bobotează se poate consuma dimineața, pe stomacul gol, timp de opt zile - 19 ore în urmă
„Jocul Onceștenilor” ajunge la ediția 58; Muzica și voia bună va fi asigurată de artiști de renume - în urmă
Eveniment special organizat de CJCPCT Maramureș de „Ziua Culturii Naționale” - în urmă
Canonul cel Mare la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” (GALERIE FOTO)
Luni, de la ora 17,00, în prima zi a Postului Paștelui, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a oficiat Slujba Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul în Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare.
La încheierea slujbei, Episcopul Iustin a rostit o meditaţie adecvată primei zile din Postul Învierii Domnului şi despre Canonul ce Mare al Sfântului Andrei Criteanul.
„Slujba Canonului cel Mare este un fel de acordare a instrumentelor”, a spus Preasfinţitul Părinte Iustin, făcând o comparaţie mai uşor de înţeles pentru credincioşi. ”Noi, fiecare, suntem un instrument în mâna lui Dumnezeu. Fiecare om, fiecare persoană prin care lucrează Duzmnezeu în lume. Fiecare. Suntem diferiţi, unici. Într-un fel sau altul, prin noi lucrează Dumnezeu în lume. Dar dacă noi nu înţelegem că Dumnezeu lucrează prin noi şi că suntem creaţi, zidiţi în planul lui Dumnezeu ca să lucrăm împreună ca intrumentele dintr-o orchestră, atunci se produce o mare neorânduială. Şi atunci nu-i bineplăcut lui Dumnezeu acest concert pe care îl începem. De aceea, ne acordăm toţi împreună şi ne armonizăm viaţa exterioară, firea şi gândirea, cuvântul, vorbirea şi vieţuirea cu viaţa interioară, deci viaţa exterioară cu viaţa interioră şi aducem toate în armonie. Şi viaţa noastră, şi fiinţa noastră, şi noi înşine în această comuniune intrăm într-o armonie. Acesta este Canonul cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul”, le-a explicat credincioşilor Întâistătătorul Eparhiei, Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin.