Aeroportul din Cluj Napoca a introdus o nouă destinație - 13 minute în urmă
Prima întâlnire din 2025 a membrilor Cenaclului Scriitorilor din Maramureș - 37 minute în urmă
Sunteți invitați să descoperiți expozițiile Centrului Cultural Pastoral Sfântul Iosif Mărturisitorul din Sighetu Marmației - 1 oră în urmă
În Maramureș sunt disponibile 94 de locuri de muncă - 1 oră în urmă
Fila manuscrisă religioasă, copiată de Ioniță Voița Suceveanul, datează din anul 1766 - 2 ore în urmă
Băița va avea o bază sportivă modernă - 4 ore în urmă
Maramureșul, vizitat de artistul fotograf francez Charles Fréger - 4 ore în urmă
Pe 10 ianuarie, România sărbătorește ZIUA MATEMATICII, INFORMATICII ȘI ȘTIINȚELOR NATURII - 14 ore în urmă
Festivalul internațional de colinde, datini și obiceiuri de iarnă la ucraineni a ajuns la cea de-a XXXII-a ediție - 15 ore în urmă
Muzică și poezie în Parcul „Grădina Morii” din Sighetu Marmației de Ziua Culturii Naționale - 17 ore în urmă
„Aleg conștient. Stop dependenței de internet!”, spun elevii de la Școala „Vasile Alecsandri”
La Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” din Baia Mare s-a desfășurat în 3 aprilie cea de-a doua etapă din cadrul competiției „Aleg conștient. Stop dependenței de Internet!”, lansată de Organizația Salvați Copiii în cadrul programului “Ora de Net”.
Activitatea a fost organizată de elevii clasei a VIII-a C, coordonați de profesoara Camelia Muraru. Au participat și elevi din clasele a IV-a A, a V-a A și a VI-a A, cadre didactice și părinți.
“Pornind de la datele statistice prezentate ca și concluzii ale studiului «Utilizarea Internetului de către copii și tineri» de pe site-ul www.oradenet.ro elevii au dovedit un real interes, mai ales că s-au regăsit în acele date furnizate de studiu. Teme precum «Vârsta medie la care copiii acesează Internetul», «Câte ore stăm pe Internet?», «În ce scop folosim Internetul?» au stârnit discuții interesante între participanți. Elevii au aflat lucruri noi și activitatea s-a dovedit a avea un real succes prin bogăția de informații aduse, iar dacă elevii au început să-și pună unele probleme la care nu s-au gândit în legătură cu beneficiile, dar mai ales cu dezavantajele pe care le are expunerea excesivă la mediul online, e deja un câștig. Activitatea a fost una interactivă, întrucât elevii participanți au răspuns cu sinceritate la întrebările puse, au răspuns la chestionare pe tema folosirii Internetului, iar în timp de o săptămână elevii din clasa a VIII-a C și-au monitorizat numărul de ore petrecute pe Internet (rețele de socializare și jocuri). Cu siguranță, după acestă întâlnire, participanții vor privi cu mai multă seriozitate și responsabilitate folosirea Internetului, astfel încât să rămână la stadiul de plăcere și pasiune și nu de dependență”, spune profesoara Adina Iosif, de la Școala „Vasile Alecsandri”.