„Joc în Sat” la Căminul Cultural Văleni - 5 ore în urmă
Mâncăruri aruncate la tomberoane după sărbători - 5 ore în urmă
Biserica prăznuiește pe 6 ianuarie, Botezul Domnului sau Boboteaza - 7 ore în urmă
Aghiasma de la Bobotează se poate consuma dimineața, pe stomacul gol, timp de opt zile - 10 ore în urmă
„Jocul Onceștenilor” ajunge la ediția 58; Muzica și voia bună va fi asigurată de artiști de renume - 10 ore în urmă
Eveniment special organizat de CJCPCT Maramureș de „Ziua Culturii Naționale” - 14 ore în urmă
În Baia Mare: Cât costă abonamentele și tichetele de parcare în acest an - 14 ore în urmă
Ajunul Bobotezei: Tradiții și obiceiuri legate de această zi - 15 ore în urmă
Unde liturghisesc ierarhii de Bobotează - 15 ore în urmă
Iulia Ioana Vlad împlinește azi 18 ani - 16 ore în urmă
Condamnări pentru luare și dare de mită, cu o arhitectură aparte
Fostul arhitect șef al municipiului Baia Mare, Mircea Dinculescu, și omul de afaceri Florinel Mihăiță Vaida au fost condamnați de Tribunalul Maramureș în dosarul 1511/100/2016, pentru luare, respectiv dare de mită. Mita era legată de un imobil de pe strada Nisiparilor din Baia Mare, pentru na fi recepționat, deși nu respecta întocmai documentația aprobată. În acest dosar, printre martorii propuși spre audiere s-au numărat și primarul Cătălin Cherecheș, precum și președintele CJ, Gabriel Zetea Prin sentința penală 65/17.04.2019, arh. Mircea Dinculescu (vezi foto) a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe o perioadă de 4 ani, pentru luare de mită. El a mai primit pedeapsa complementară a interzicerii – pe o perioadă de 3 ani – a următoarelor drepturi: de a fi ales în autorităţi publice sau funcţii publice ● de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat ● de a exercita funcţia de arhitect în cadrul unei instituţii/autorităţi publice o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 100 de zile, cu excepţia zilelor nelucrătoare, într-o instituţie publică din cadrul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, instituţia şi tipul de activitate urmând a fi stabilite de Serviciul de Probaţiune Cluj.
Prin aceeaşi sentinţă, Florinel Mihăiță Vaida, a fost condamnat la un an si 4 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere pe o perioadă de 2 ani pentru dare de mită. va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, cu excepţia zilelor nelucrătoare, într-o instituţie publică din Municipiul Baia Mare, respectiv Primăria Baia Mare, instituţia şi tipul de activitate urmând a fi stabilite de Serviciul de Probaţiune Maramureş.
Instanţa a constatat nulitatea interceptărilor convorbirilor telefonice efectuate în perioada 15 ianuarie 2016 – 9 martie 2016 şi a planşelor fotografice întocmite la data de 11.02.2016, 16.02.2016 şi 10.03.2016 .
Hotărârea Tribunalului Maramureş nu este definitivă, împotriva acesteia putând fi introdusă calea de atac a apelului în termen de 10 zile de la comunicare.
Foto: arhivă