Cum s-au pensionat cu sume halucinante directori și funcționari de stat - 2 ore în urmă
Expoziția „Glasul roților de tren” mai poate fi admirată la Muzeul de Mineralogie până duminică - 3 ore în urmă
Iluzia lui Cuza - 4 ore în urmă
Cupa C.S.S Baia Sprie la schi alpin a reunit 130 de sportivi de la 17 cluburi din țară - 7 ore în urmă
FCSB, duel crucial cu Qarabag FK în Europa League - 7 ore în urmă
Clădirea HCM Minaur, destinată Direcției de Asistență Socială - 7 ore în urmă
Din Scoția în Maramureș: martorul unei culturi aflate la răscruce de drumuri - 8 ore în urmă
„Soarele artificial” al Chinei stabilește un nou record mondial - 8 ore în urmă
Fetele de la CS Marta încep returul cu ambiție și curaj - 9 ore în urmă
Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” va găzdui conferința „Studiul Iubirii”, susținută de Marcel Mureșan - 9 ore în urmă
Catedrala a fost arhiplină la slujba Învierii (GALERIE FOTO)
Sâmbătă, 27 aprilie, la ora 24,00, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a oficiat, la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare, slujba Învierii Domnului, urmată de Sfânta Liturghie solemnă din ziua de Paşti.
Credincioşii, veniţi în număr foarte mare la Catedrala Episcopală, au primit Sfânta Lumină direct din mâinile Întâistătătorului Eparhiei, Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin, care i-a îndemnat să ia Lumina după o tradiţie foarte veche a Bisericii Ortodoxe.
Un cuprinzător cuvânt de învăţătură creştină despre importanţa Învierii Mântuitorului a rostit Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin.
„Din iubire de oameni, Dumnezeu L-a dăruit pe Hristos Fiul Său ca să ridice tot neamul omenesc. Mântuitorul, venind, pătimind, murind pe Cruce şi înviind a treia zi a dăruit întreg neamului omenesc Învierea şi viaţa veşnică. Evanghelia ce se citeşte în noaptea Învierii, după înconjurarea bisericii, care, întotdeauna se face la ora 12,00, când noaptea este mai profundă şi mai tainică, şi care simbolizează, de altfel, umanitatea, care era într-o noapte permanentă şi nu mai putea întrezări speranţa şi lumina şi se iese din spaţiul sfânt al bisericii în incintă, în preajma bisericii, în miez de noapte, simbolizează faptul că Hristos a chemat toată omenirea, n-a exclus pe nimeni, pe toţi i-a chemat, pentru că pe toţi i-a iubit. Atât de mult ne-a iubit Hristos şi-a iubit pe om şi umanitatea, încât nu se spune nicăieri în textul biblic că Mântuitorul ar fi cerut pentru torţionarii Lui o răzbunare sau osândă. Dimpotrivă, cu mâinile întinse pe Cruce Hristos a zis, Părinte, iartă-le lor că nu ştiu ce fac, iertându-le El mai întâi. A iubit atât de mult pe oameni, încât toate rănile le-a vindecat, toată boala şi toată neputinţa”, a spus Episcopul Iustin.