De Ziua Culturii Naționale – despre oameni ce dau universalitate culturii noastre… și Maramureșului - 14 ore în urmă
„Mihai Eminescu și vocația enciclopedismului”, la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare - 14 ore în urmă
Ansamblul „Transilvania” vă invită la trei concerte extraordinare de folclor și artă; Ce artiști sunt invitați - 15 ore în urmă
Ziua Culturii Naționale a fost marcată la bustul poetului Mihai Eminescu din Sighetu Marmației - 15 ore în urmă
Editorialul de miercuri: Perioada medievală băispreană - 19 ore în urmă
Respect și credință pentru munți și izvoare la Băiuț - în urmă
Colegiul „Vasile Lucaciu” găzduiește competiția Maramu’ Division din cadrul campionatului Blue Horizon Championship - în urmă
Câți vizitatori a avut Planetariul Baia Mare în 2024 - în urmă
La Sighetu Marmației s-a organizat atelierul „Eminescu – Arhitectul viziunilor de lider” - în urmă
Public numeros la lansarea noilor numere ale revistei de patrimoniu cultural „Memoria Ethnologica”; Elevii Școlii Populare de Artă au oferit și mai multă culoare evenimentului - în urmă
Angajații saloanelor de în frumusețare, rugați să evite bârfele
Papa Francisc le-a cerut luni angajaţilor din saloanele de coafură şi de înfrumuseţare, în cadrul unei audienţe la Vatican, să evite bârfele în timpul programului de lucru şi să îşi întâmpine clienţii cu vorbe bune, informează AFP, citată de Agerpres.
Papa i-a invitat pe angajaţii din acest sector de activitate „să îşi exercite profesia într-un stil creştin, tratându-i pe clienţi cu bunătate, oferindu-le mereu cuvinte amabile şi de încurajare, evitând să cedeze în faţa tentaţiei bârfelor care apare cu uşurinţă în acest mediu profesional”.
Suveranul pontif s-a adresat unei delegaţii de specialişti în coafură şi înfrumuseţare care fac parte din Comitetul Sfântul Martin de Porres, cerându-le să urmeze exemplul acestui călugăr dominican peruan, considerat sfântul patron al organizaţiei lor.
Martin de Porres (1579-1639), denumit şi Martin al milosteniei, s-a născut în urma unei relaţii ilegitime dintre un nobil spaniol şi o fostă sclavă peruană de culoare.
Pregătit în arta bărbierilor, o profesie care se întindea în epocă de la îngrijirea rănilor şi până la chirurgie, Martin de Porres era renumit pentru talentul lui şi pentru blândeţea sa. A intrat apoi în ordinul călugărilor dominicani. Numeroase miracole au fost atribuite rugăciunilor sale.