Victoria Darvai – prima interpretă profesionistă din nordul țării - 2 ore în urmă
Îndrăgitele artiste Suzana și Daciana Vlad au primit butonul de argint pentru numărul mare de abonați de Youtube - 5 ore în urmă
Prof. dr. Ioan Dorel Todea, despre Hollósy Simon și fondatorii „Școlii de Pictură Băimărene” - 8 ore în urmă
La Borșa: Schi nocturn gratuit pentru localnici și turiști - 9 ore în urmă
La Șuior se deschide oficial sezonul de schi - 9 ore în urmă
Voluntarii de la Crucea Roșie-Filiala Maramureș au adus bucurie de sărbători, în casele multor familii din mediul rural - 11 ore în urmă
Subvenții APIA pentru crescătorii de vaci de lapte, în anul 2025 - 12 ore în urmă
Îndrăgita crainică TV Sanda Țăranu împlinește 86 de ani - 13 ore în urmă
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Sfântul Ioan Botezătorul - 13 ore în urmă
Praznicul Botezului Domnului la Catedrala Episcopală din Baia Mare - 14 ore în urmă
S-a stins actrița Ilinca Tomoroveanu
Actriţa Ilinca Tomoroveanu, director artistic al Teatrului Naţional „I.L. Caragiale”, a murit joi, la vârsta de 77 de ani, informează pagina de facebook a Naţionalului bucureştean – relevă Agerpres.
„Eleganţa, frumuseţea, talentul şi timbrul său inconfundabil, grija pe care a arătat-o pentru mai tinerii ei colegi, zâmbetul suav şi farmecul hărăzit dintotdeauna, dăruirea pe care a arătat-o pentru lumea teatrului, toate acestea ne vor rămâne vii de-acum înainte, când Doamna Tomoroveanu îşi ia adio de la această lume”, se arată pe pagina de socializare a TNB.
Actriţa Ilinca Tomoroveanu, nepoata poetului Octavian Goga, s-a născut la 21 august 1941, în Bucureşti. A debutat în 1965, pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, cu rolul Cristina din ”Moartea unui artist”, de Horia Lovinescu. Printre spectacolele în care a jucat se numără: ”Apus de soare” (B. Şt. Delavrancea), ”Trei gemeni veneţieni” (Callalto), ”Dulcea pasăre a tinereţii” (T. Wiliams), ”Între patru ochi” (Alexandr Ghelman), ”Cavoul de familie” (E. Rostand), ”Generoasa fundaţie” (Vallejo), ”Jocul ielelor” (C. Petrescu), ”Strigoii” (H. Ibsen) şi ”Cadavrul viu” (L.N. Tolstoi).
Activitatea cinematografică şi-a început-o încă din timpul facultăţii, continuând să joace şi după absolvire în numeroase filme: ”Mândrie” (1960), ”Dragoste lungă de-o seară” (1963), ”La porţile pământului” (1965), ”Castelanii” (1966), ”Frumoasele vacanţe” (1967), ”Războiul domniţelor” (1969), ”Pentru că se iubesc” (1971), ”Dincolo de orizont” (1978), ”De-aş fi Peter Pan” (1991).
Sursa foto: b1.ro