„Joc în Sat” la Căminul Cultural Văleni - 2 ore în urmă
Mâncăruri aruncate la tomberoane după sărbători - 3 ore în urmă
Biserica prăznuiește pe 6 ianuarie, Botezul Domnului sau Boboteaza - 4 ore în urmă
Aghiasma de la Bobotează se poate consuma dimineața, pe stomacul gol, timp de opt zile - 7 ore în urmă
„Jocul Onceștenilor” ajunge la ediția 58; Muzica și voia bună va fi asigurată de artiști de renume - 8 ore în urmă
Eveniment special organizat de CJCPCT Maramureș de „Ziua Culturii Naționale” - 11 ore în urmă
În Baia Mare: Cât costă abonamentele și tichetele de parcare în acest an - 12 ore în urmă
Ajunul Bobotezei: Tradiții și obiceiuri legate de această zi - 12 ore în urmă
Unde liturghisesc ierarhii de Bobotează - 13 ore în urmă
Iulia Ioana Vlad împlinește azi 18 ani - 13 ore în urmă
Pentru o mită de 50 de lei, închisoare cu executare și obligația de a publica sentința într-un cotidian național
Mare dandana pentru un șofer care mai are vreo patru ani până la pensie. Ionel Vlaicu are 61 de ani, 10 clase și lucrează ca șofer profesionist. În octombrie 2016 a intrat cu autoutilitara de serviciu pe o stradă din zona centrală a municipiului Târgu Mureș, unde era interzisă circulația unor astfel de autovehicule. Un polițist local l-a observat și a început să facă fotografii pentru a avea probe și i-a solicitat talonul mașinii.
„Șefule, ia talonul că mă grăbesc la încărcat” – i-ar fi zis șoferul. Când polițistul a deschis certificatul de înmatriculare, a observat în interior o bancnotă de 50 de lei. L-a avertizat pe șofer că ”este dare de mită”. Acesta i-ar fi spus că așa se întâmplă în toată țara. Însă văzând că polițistul vrea să sesizeze fapta superiorilor săi, și-a schimbat poziția spunând că banii au rămas acolo, după ce anterior plătise niște taxe. Dar polițistul local a fost scrofulos la datorie, a chemat în ajutor un coleg, care a făcut rost de un martor și, astfel, mita a ajuns în atenția procurorilor.
Judecătorii din prima instanță au apreciat că materialul probator nu este suficient de convingător pentru a demonstra sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de dare de mită și l-au achitat în 2018. Parchetul a declarat apel împotriva sentinței din martie 2018 a Tribunalului Mureș, considerând că declarațiile date de Ionel Vlaicu sunt nesincere. Procurorii au atras atenția și că acesta a fost condamnat definitiv în 2015 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, iar secvența cu mita de 50 de lei s-a derulat în interiorul perioadei de încercare.
Astfel că judecătorii Curții de Apel l-au condamnat la la doi ani și patru luni de închisoare cu executare și la o inedită pedeapsă complementară: obligația de a publica hotărârea definitivă de condamnare într-un cotidian național.