Cum vor fi calculate bursele școlare pentru anul școlar 2025-2026 - 2 ore în urmă
Ateliere practice de literație pentru educatorii și învățătorii din Maramureș - 2 ore în urmă
Bilete de avion mai ieftine cu 60%, în luna ianuarie - 3 ore în urmă
Simpozionul „Mihai Eminescu și vocația enciclopedismului”, la Biblioteca „Petre Dulfu” - 7 ore în urmă
Personalități maramureșene de ieri și de azi, născute în luna ianuarie-TEREZIA FILIP - 8 ore în urmă
Fără vize pentru SUA, din 31 martie 2025 - 18 ore în urmă
Marea aliniere a planetelor, fenomen astronomic rar la începutul anului 2025 - 18 ore în urmă
Huberta – proză scurtă de Marian Ilea (I) - 1 zi în urmă
Încă o zi liberă pentru bugetari, în 2025 - 1 zi în urmă
Duminică seară, de vizionat „Pictorul de pancarte” de Marian Ilea, la Teatrul Ararat - 1 zi în urmă
Trei băimărence, două moldovence, o poloneză și o tânără speranță transferate de Minaur pentru sezonul viitor (GALERIE FOTO)
Noul sezon din Liga Florilor va aduce noi jucătoare în vestiarul echipei feminine a CS Minaur. Staff-ul tehnic împreună cu conducerea clubului a parafat o serie de transferuri, astfel că suporterii băimăreni vor avea ocazia să vadă evoluând în culorile Minaurului câteva jucătoare plecate din Baia Mare și care revin la echipa orașului care le-a format ca handbaliste. Pe listă mai sunt și jucătoare cu experiență, precum și tinere care speră să se consacreze alături de gruparea băimăreană.
Poloneza Paulina Masna – inter dreapta de meserie -, vine să completeze postul pe care momentan titulară e Helena Rysankova. Născută la 19 martie 1992, Paulina vine de la echipa Boden Handball IF din Suedia, echipă cu care a evoluat în Challenge Cup în utimele două sezoane. În trecut a mai evoluat pentru AZS AWF Warszawa, Olimpia-Beskid Nowy Sącz, Pogoń Baltica Szczecin, AZS Lączpol si AWFiS Gdańsk.
Extrema stângă Camelia Hotea (Balint) este un nume familiar băimărenilor. Ea este născută la Baia Mare pe 27 octombrie 1984 și a făcut junioratul la CSS Baia Mare, iar în perioada 2002-2011 a evoluat la senioare pentru HCM Baia Mare, echipă cu care a ajuns în finala Cupei Challenge EHF în 2003. De asemenea, în perioada în care a evoluat pentru HCM, Camelia a obținut 3 titluri individuale, respectiv jucătorul anului în 2003, 2007 și sportivul anului în Maramureș în anul 2007, an în care a fost declarată și Cetățean de onoare al Municipiului Baia Mare. Din 2012 Camelia se transferă la Corona Brașov, echipă la care evoluează până în prezent și cu care și-a trecut în palmares câteva performanțe semnificative: vicecampioană a României în 2014 și bronz în 2015, 2016; semifinalistă în Cupa EHF în 2016. De asemenea, Camelia a trecut și pe la naționala de senioare a României.
Ana Maria Măzăreanu vine să o înlocuiască pe slovaka Adriana Medvedova, care a înceta raporturile contractuale cu CS Minaur. Ana Maria Măzăreanu (26 ani) și-a început cariera la LPS Iași, fiind selectată la Centrul Național de Excelență de la Râmnicu Vâlcea. În sezonul 2015-2016 a evoluat pentru U Cluj, apoi s-a transferat la CSM Bistrița unde a evoluat până în prezent. Are în palmares titlul de campioană națională cu LPS Iași la junioare I, bronz la junioare III și junioare II. Ana a fost de asemenea convocată la lotul național de senioare al României în stagiul de pregătire de la Bistrița din 2017.
Roxana Szőlősi (Rob – vezi foto stânga sus) e o altă veche cunoștință a suporterilor băimăreni. Născută și ea în Baia Mare, s-a format în cadrul Clubului Sportiv Extrem. În 2009, ea s-a mutat la Clubul Sportiv Școlar din Zalău, iar în 2011 a făcut pasul la echipa mare a localității, respectiv HC Zalău, unde a evoluat până în prezent și unde a obținut două medalii de bronz în Liga Națională (2012 și 2017) și a ajuns până în finala Cupei EHF, în 2012.
Interul stânga Larisa Tămaș (vezi foto dreapta sus)e a treia băimăreancă repatriată de CS Minaur. Ea are 25 de ani și a terminat junioratul la CSS 2 Baia Mare, după care a făcut pasul către seniorat cu “U” Neptun Constanţa. În vara anului 2015, Tămaş a fost transferată la HC Zalău unde a evoluat trei sezoane (2015/2016, 2016/2017, 2017/2018), urmând ca un an mai târziu să ajungă la ACS Corona Brașov. Larisa a făcut parte și din lotul U20 al naționalei României.
Mădălina Conache aduce suflu moldovenesc în echipă, alături de Măzăreanu. Pivotul de 25 de ani s-a născut tot la Iași, unde a început handbalul în 2005. În perioada junioratului Mădălina a avut numeroase performanțe, respectiv medalia de bronz la Campionatul național al junioarelor în 2008/2009, medalia de aur două sezoane la rând (2010/2011 și 2011/2012) și medalia de bronz în ediția 2012/2013. În vara anului 2014 Mădălina a ajuns la CSU Danubius Galați (CSM Galați) echipă cu care a promovat în Liga Națională în 2015/2016 și la care a evoluat până în prezent.
Și pentru că regulamentul impune, Minaur o aduce în lot și pe tânăra extremă stângă Éva Kerekes (18 ani), despre care specialiștii au cuvinte de laudă. Eva este componentă a lotului de tineret al naționalei României, evoluând cu dubla legitimare la ACS Odorheiul Secuiesc și CSM Târgu Mureș – echipă cu care a obținut în 2019 titlul de campioană la junioare I și titlul de cea mai bună extremă stângă a turneului.
“Prin achizițiile făcute dorim să construim o echipă mai puternică, decât cea din ultimul sezon. Am încercat să acoperim posturile cu jucătoare cât mai competitive cu care să obținem o poziționare mai bună in viitoarea stagiune.” a declarat Costică Buceschi, antrenorul principal al CS Minaur.
În ceea ce privește plecările, e cert că nu le vom mai avea în lot pe Adriana Medvedova, Andreea Lipară, Mihaela Orșivschi și Andreea Taivan. Sunt pe listă posibilelor plecări și Petruța Argyelan, Andreea Nastasă și Luciana Popescu.
Rafael HEKMAN
În imaginea de sus:
Sursa foto – facebook, sportulsălăjan.ro, bodenhandboll.se, eurohandball.com