Victoria Darvai – prima interpretă profesionistă din nordul țării - 2 ore în urmă
Îndrăgitele artiste Suzana și Daciana Vlad au primit butonul de argint pentru numărul mare de abonați de Youtube - 5 ore în urmă
Prof. dr. Ioan Dorel Todea, despre Hollósy Simon și fondatorii „Școlii de Pictură Băimărene” - 9 ore în urmă
La Borșa: Schi nocturn gratuit pentru localnici și turiști - 9 ore în urmă
La Șuior se deschide oficial sezonul de schi - 9 ore în urmă
Voluntarii de la Crucea Roșie-Filiala Maramureș au adus bucurie de sărbători, în casele multor familii din mediul rural - 12 ore în urmă
Subvenții APIA pentru crescătorii de vaci de lapte, în anul 2025 - 12 ore în urmă
Îndrăgita crainică TV Sanda Țăranu împlinește 86 de ani - 13 ore în urmă
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Sfântul Ioan Botezătorul - 14 ore în urmă
Praznicul Botezului Domnului la Catedrala Episcopală din Baia Mare - 15 ore în urmă
Festivalul Internațional de Teatru ”Atelier” începe cu un… atelier (de coregrafie) și cu un teatru fizic
Duminică, 2 iunie, începe cea de-a 26-a ediție a celui mai vechi festival internațional de teatru din România. Începe chiar înainte de deschiderea oficială de la ora 18.30. Căci de la ora 11.00 se dă dă startul Atelierului – nici nu se putea chema altfel la un festival ”Atelier” – de coregrafie. Acesta se desfășoară în fiecare zi din intervalul 2-8 iunie, de la ora 11.00 și e coordonat de artistul marocan Wadji Gagui.
După deschiderea oficială, Teatrul de Nord Satu Mare dă startul – în sala mare, la ora 19.00 – seriei reprezentațiilor din festival, cu un teatru fizic de Andrea Gavriliu: ”Rețeta perfecțiunii în foarte mulți pași care nu duc nicăieri” (vezi foto sus). Actrița și coregrafa Andrea Gavriliu (vezi foto stânga) tocmai a obținut în acest an premiul special pentru mișcare scenică.
Este un eseu despre încercarea disperată a omului actual de a-și găsi fericirea, printre toate rigorile societății în care trăiește. Încearcă să fie fericit prin a fi perfect, deoarece crede că imperfecțiunea înseamnă vulnerabilitate, înseamnă nefericire. Iar iluzia perfecțiunii îl menține într-o cursă perpetuă, chiar dacă nu există finalitate. Într-un moment de sinceritate răspundeți la întrebarea: vi se pare cunoscut?
Chiar dacă răspundeți cu da, tot merită să veniți fizic la acest spectacol de teatru fizic, ca să vedeți și răspunsul artistic la întrebarea pusă.