152 de ani de la nașterea lui IULIU MANIU - 6 ore în urmă
Vineri seară, de vizionat spectacolul „Căsătoria”, după N.V. Gogol - 7 ore în urmă
Teodor Perșa din Băiuț (1943-2006) – o viață pe note muzicale - 7 ore în urmă
Turiști fericiți după o plimbare cu sania, trasă de iapa Karina - 7 ore în urmă
A fost hramul de iarnă al Mănăstirii Scărișoara Nouă - 7 ore în urmă
Aducere aminte: Cu Lenuș la săniuș pe derdeluș - 7 ore în urmă
Editorialul de miercuri: Două întâmplări din vremea când trebuia să devenim “oamenii noi” ai comunismului - 8 ore în urmă
SMURD Maramureș împlinește 15 ani - 8 ore în urmă
Marcel Mureșan, dialog cu Ioan Marchiș (II) - 8 ore în urmă
De la 1 ianuarie crește indemnizația ajutorului de înmormântare - 10 ore în urmă
Ierarhii Episcopiei, întâmpinați cu sunet de tulnic, după tradiția din Apuseni (GALERIE FOTO)
De sărbătoarea Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul, luni, 24 iunie, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, împreună cu Preasfinţitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-Vicar, a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească de hram în altarul de vară de la cea mai vestică mănăstire a Episcopiei, Scărişoara Nouă, Protopopiatul Carei.
Ierarhii au fost întâmpinați de tulnicarii şi tulnicăresele din Câmpeni, judeţul Alba, după o tradiţie din Munţii Apuseni păstrată de locuitorii din Scărişoara Nouă.
Un cuvânt de învăţătură a rostit părintele profesor Stelian Tofană despre Sfântul Ioan Botezătorul.
„Sărbătorim Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul. Nu a unui om obişnuit. A celui mai mare om născut din femeie. Aşa l-a caracterizat Mântuitorul Hristos pe Sfântul Ioan Botezătorul. Aşadar, un om cu totul aparte a intrat în istorie, în istoria lumii şi a acestui Univers şi a fost, într-adevăr, un om aparte prin misiunea pe care a avut-o. Un om care a mers şi a pregătit calea Evangheliei lui Iisus, dar nu oricum, cu cu demnitate, cu curaj, fără frică de nimeni şi de nimic, ştiind că Evanghelia lui Iisus nu poate fi vestită pe jumătate şi nici calea lui nu poate fi pregătită doar pe o parte de potecă, ci pe drumul întreg, desăvârşit, al omenirii, pe care omenirea trebuie să meargă”, a spus părintele Stelian Tofană.