Victoria Darvai – prima interpretă profesionistă din nordul țării - 2 ore în urmă
Îndrăgitele artiste Suzana și Daciana Vlad au primit butonul de argint pentru numărul mare de abonați de Youtube - 5 ore în urmă
Prof. dr. Ioan Dorel Todea, despre Hollósy Simon și fondatorii „Școlii de Pictură Băimărene” - 8 ore în urmă
La Borșa: Schi nocturn gratuit pentru localnici și turiști - 9 ore în urmă
La Șuior se deschide oficial sezonul de schi - 9 ore în urmă
Voluntarii de la Crucea Roșie-Filiala Maramureș au adus bucurie de sărbători, în casele multor familii din mediul rural - 11 ore în urmă
Subvenții APIA pentru crescătorii de vaci de lapte, în anul 2025 - 12 ore în urmă
Îndrăgita crainică TV Sanda Țăranu împlinește 86 de ani - 13 ore în urmă
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Sfântul Ioan Botezătorul - 13 ore în urmă
Praznicul Botezului Domnului la Catedrala Episcopală din Baia Mare - 14 ore în urmă
O echipă de la „Șincai” s-a calificat la faza internațională a Concursului ”Tineri în Pădurile Europei” (GALERIE FOTO)
În perioada 9 – 12 iulie, în Parcul Național Retezat, elevi din 15 județe ale țării au participat la etapa națională a concursului ”Tineri în Pădurile Europei” (Young People in European Forests – YPEF). În urma competiției, la faza internațională (care va avea loc în Cehia) s-au calificat elevi de la Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” Baia Mare – Ancuța Dîrle, Sara Nagy și Sebastian Antonio Toma (foto) – coordonați de profesoara Valentina Panas.
Din Maramureș, la faza națională a participat doar Colegiul “Gheorghe Șincai”, însă la județeană au fost prezenți și elevi ai Liceului Tehnologic Forestier și Colegiului Național „Dragoș Vodă” din Sighetu Marmației.
„Calificările la națională le-am reușit doar noi de la prima participare în 2017. «Tineri in Pădurile Europei» (Young People in European Forests – YPEF) este cel mai important concurs interactiv de educație forestieră din Europa, care a debutat în anul 2011 și se bucură de participarea următoarelor țări: Austria, Cehia, Estonia, Germania, Grecia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Portugalia, Ucraina și România. Obiectivele acestui concurs vizează conștientizarea și educarea tinerei generații asupra patrimoniului natural european, precum și conservarea biodiversității și gestionarea durabilă a pădurilor. Concursul este organizat sub patronajul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva și, din anul 2017, în colaborare cu Ministerul Educației Naționale. Acesta se desfășoară în echipă, în doua etape – județeană și națională. Echipa câștigătoare la faza națională participă, mai departe, la etapa europeană, care se desfășoară în fiecare an în unul dintre statele participante. Anul acesta se va desfășura în Cehia” – a detaliat profesoara Valentina Panas.