Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Cum să treci prin durere și să mergi mai departe - 13 ore în urmă
De nouă ani, Viorelia Butcure din Cupșeni realizează adevărate bijuterii din mărgele - 14 ore în urmă
Se anunță un nou weekend plin cu distracție pe Pârtia Olimpică Borșa - 15 ore în urmă
Ați văzut-o? O femeie din Vișeu de Jos e de negăsit de câteva zile - 15 ore în urmă
„Povestea vasului de lut” continuă la Muzeul de Istorie și Arheologie Maramureș - 15 ore în urmă
2024 – anul expozițiilor, evenimentelor și digitalizării la Muzeul de Mineralogie din Baia Mare - 19 ore în urmă
Ziua Culturii Naționale a fost celebrată și la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Baia Mare - 19 ore în urmă
Concursul regional „Eminescu – Luceafăr, Eu – o mică stea” din Târgu Lăpuș a reunit și de această dată foarte mulți participanți talentați - 19 ore în urmă
Lect. dr. Dan Siserman a lansat cartea „Vremea magicienilor. Wittgenstein, Benjamin, Cassirer, Heidegger și marele deceniu al filosofiei (1919–1929)” - în urmă
Teatrul Ararat, turneu în Germania și Austria cu spectacolul ”Pe mine, mie… redă-mă” - în urmă
Turist decedat în Pietrosul Rodnei
Un turist din Deva, în vârstă de 68 de ani, a decedat la Pietrosul Rodnei în urma unui stop cardio-respirator. Victima a fost resuscitată de către soția acestuia și de alți trecători până la sosirea salvatorilor montani. Aceștia l-au resuscitat aproximativ 45 de minutr, din păcate fără nici un rezultat. Decesul a fost constatat după aproape 2 ore de resuscitare de către asistenta medicală sosită la fața locului.
Asociaţia Naţională a Salvatorilor Montani din România (A.N.S.M.R.) şi Consiliul Serviciilor Publice Salvamont a centralizat activitatea aferentă lunii iunie de la cele 42 de structuri judeţene sau locale salvamont din cele 24 de judeţe are au activitate de salvare montană în țara noastră, iar bilanțul a fost cam bogat la categoria accidentați și decedați pe munte.
Zilnic, 250 – 300 de salvamontişti s-au aflat la datorie în zonele montane cu afluenţă turistică mare, în zonele de practicare intensivă a sporturilor montane, în punctele medicale şi de intervenţie din circa 90 de posturi şi baze salvamont.
În iunie 2019, salvamontiştii au fost solicitaţi să intervină în 996 acţiuni de salvare şi de acordare a primului ajutor medical, acţiuni în care au fost salvate 1.102 de persoane. Dintre acestea, 422 de persoane accidentate au fost predate serviciilor SMURD sau de Ambulanţă, iar 16 persoane – elicopterelor de salvare SMURD-IGAV. 15 persoane au decedat pe munte.
Foto: arhivă Salvamont