Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Cum să treci prin durere și să mergi mai departe - 9 ore în urmă
De nouă ani, Viorelia Butcure din Cupșeni realizează adevărate bijuterii din mărgele - 11 ore în urmă
Se anunță un nou weekend plin cu distracție pe Pârtia Olimpică Borșa - 11 ore în urmă
Ați văzut-o? O femeie din Vișeu de Jos e de negăsit de câteva zile - 12 ore în urmă
„Povestea vasului de lut” continuă la Muzeul de Istorie și Arheologie Maramureș - 12 ore în urmă
2024 – anul expozițiilor, evenimentelor și digitalizării la Muzeul de Mineralogie din Baia Mare - 16 ore în urmă
Ziua Culturii Naționale a fost celebrată și la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Baia Mare - 16 ore în urmă
Concursul regional „Eminescu – Luceafăr, Eu – o mică stea” din Târgu Lăpuș a reunit și de această dată foarte mulți participanți talentați - 16 ore în urmă
Lect. dr. Dan Siserman a lansat cartea „Vremea magicienilor. Wittgenstein, Benjamin, Cassirer, Heidegger și marele deceniu al filosofiei (1919–1929)” - 17 ore în urmă
Teatrul Ararat, turneu în Germania și Austria cu spectacolul ”Pe mine, mie… redă-mă” - 17 ore în urmă
Întâlnirea cu fiii satului, la Bârsana
Bârsana a fost în sărbătoare sâmbătă și duminică. ”Întâlnirea cu fiii satului” a fost și în acest an un prilej de bucurie nu doar pentru localnici, ci și pentru turiști.
”Când mă uit în jur pe toate ulițele, pe toate dealurile, îmi văd copilăria ca într-o oglindă. Și mi-este drag până la cer acest loc, așa cum dragi îmi sunt oamenii de aici care depun un efort considerabil pentru a-l păstra atât de frumos. Mi-e drag de la un capăt la altul, pentru că dăruiește întregii lumi oameni harnici și demni care sunt convinsă că afirmă cu mândrie că sunt bârsănești și care se întorc mereu acasă cu sufletul deschis. Oriunde am ajuns în lume am spus mereu cu onoare că sunt din Bârsana, iar de câte ori m-am întors acasă am găsit acest loc la fel de primitor, plin de dor și de oameni care îi fac cinste”, a mărturisit Adriana Dunca, fiică a satului.
”Sentimentele care ne leagă de satul natal sunt dintre cele mai profunde, și, după cum Lucian Blaga afirma că veșnicia s-a născut la sat, aici, în Bârsana am fost crescuți să fim oameni. Această perioadă a anului are o încărcătură emoțională diferită, pentru că are loc reîntoarcerea fiilor satului. Satul natal trebuie să rămână tărâm sfânt, pentru că locul în care te-ai nascut și ai crescut rămâne cel mai sfânt din lume”, a arătat și Vasile Roman, fiu al satului.