Artistul Paul Surugiu (Fuego) va concerta la începutul primăverii, la Baia Mare - 8 ore în urmă
Activitate a elevilor Liceului „Emil Racoviță,” dedicată marelui poet Mihai Eminescu - 9 ore în urmă
O nouă acțiune de căutare-salvare a Salvamont Maramureș - 9 ore în urmă
Programul Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul pentru duminică, 12 ianuarie - 10 ore în urmă
Cuvântul „MULȚUMESC” este sărbătorit pe tot globul, la data de 11 ianuarie - 10 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Liniștea care construiește încredere - 13 ore în urmă
În Ruscova se organizează „An Nou pe rit vechi” - 15 ore în urmă
În Târgu Lăpuș se va construi o creșă - 16 ore în urmă
Cum va fi marcată Ziua Culturii Naționale la Facultatea de Litere din Baia Mare - 16 ore în urmă
Artistul Florin Ștefan va susține un recital deosebit de nai la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» - 16 ore în urmă
Ateliere de vară ”Şotron” pentru copii din zone defavorizate (GALERIE FOTO)
În perioada 13 – 30 august, la Grădinița cu Program Prelungit nr. 28 Baia Mare (director prof. Cornelia Sabău) s-au desfășurat două Ateliere de vară ”Şotron”.
Atelierele de vară Șotron sunt un modul educațional cu durata de două săptămâni care, an de an,pe timpul verii aduce la grădiniță copiii din zone rurale și urbane defavorizate. Acestea sunt susținute de Asociația OvidiuRo, iar profesorii din învățământul preșcolar desfășoară activități cu cei mici, pe bază de voluntariat, după un format pregătit de asociație și diseminat în urma a numeroase traininguri. Scopul atelierelor este ca un număr cât mai mare de copii care nu au parte acasă de alți stimuli de învățare pe timpul vacanței de vară să aibă parte de o experiență de învățare prin joc, la grădiniță.
La Grădinița 28, pe parcursul celor două săptămâni, au participat 30 de copii (cu dizabilități, din familii sărace, monoparentale ș.a.). Cei mici au avut ocazia să exploreze lumea vie – plantele și animalele -, au cântat, au participat la diverse jocuri și au primit vizita multor invitați de la care au aflat lucruri inedite și folositoare: pr. Vasile Fodoruț de la biserica “Sfântul Iosif Mărturisitorul” Baia Mare ● o florăreasă le-a vorbit despre cum se îngrijesc florile și cum se fac buchetele ● o asistentă le-a vorbit despre igienă, despre cum să trateze o rană ● autorul Walter Übelhart le-a citit o poveste etc. Copiii au fost încântați de activitățile desfășurate și au mărturisit că a fost o vară pe cinste.
Profesorii voluntari ai celor două Ateliere de vară Șotron au fost: Gabriela Orosz, Dana Nechita (coordonatori), Cornelia Sabău, Monica Petrovan, Alina Neț, Minerva Mare, Bianca Filip și Gabriela Tegla (membri). De asemenea, voluntari în cadrul activităților au fost: prof. inv. primar Helga Maghiari, Sandra Nechita, prof. înv. preșcolar Maria Blenche și prof. înv. preșcolar Marișca Morari.