Catedrala Episcopală din Baia Mare pune dispoziția credincioșilor 10.000 de sticle cu Aghiasma Mare - 1 oră în urmă
Semințe flori și semințe plante: alegeri inspirate pentru grădina ta - 12 ore în urmă
Incendiu la o braserie din Baia Mare - 12 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Oglinda relațiilor noastre – Lecțiile lui Guy Corneau - 16 ore în urmă
Examenul și lucrarea de licență devin obligatorii - în urmă
Scurte îndrumări tipiconale la Praznicul Botezului Domnului - în urmă
Iernile copilăriei de altădată erau despre haine tricotate de bunicuțe - în urmă
Off-road ilegal oprit la Cavnic - 1 zi în urmă
Excursie pe Creasta Cocoșului în prima zi a noului an - 1 zi în urmă
Câine accidentat pe pârtie; Salvamontiștii maramureșeni au intervenit imediat - 2 zile în urmă
Irlandezi în vizită la Complexul Astronomic Baia Mare (GALERIE FOTO)
Vineri, 20 septembrie, Complexul Astronomic Baia Mare a fost vizitat de patru irlandezi din Dublin – Olga, Selina, Wijnand și Panos – care alcătuiesc echipa„Calma” (Echipa B) din cadrul proiectului ”Road Trip Project”. Ei au beneficiat de o sesiune dedicată lor, în care au fost ghidați în tainele astronomiei chiar de către directorul instituției, Ovidiu Ignat. Echipa ”Calma” își va termina călătoria în Nicosia (Cipru).
Proiectul „Road Trip Project” se află la a doua ediție, fiind finanțat de către Comisia Europeană prin Direcția Generală Regio (politică regională și urbană). Ediția 2019 are în centru două echipe formate fiecare din patru tineri călători, care vor traversa Europa vizitând diferite proiecte și activități realizate cu sprijinul Uniunii Europene, situate în 17 țări și zeci de regiuni, și interacționând cu localnicii. Aceștia își împărtășesc experiențele prin videoclipuri, fotografii și postări tip blog pe platformele de socializare, schimbând impresii de pe drum și lansând discuții pe teme europene. Poveștile lor constituie informații bogate cu privire la Europa și la ce are ea de oferit.
Planetariul băimărean este cel mai modern planetariu public din România și unul din cele mai performante din Europa de Sud-Est, după ce dotarea lui s-a realizat și prin proiecte finanțate cu bani europeni. Modernizarea completă a Planetariului din Baia Mare a fost posibilă prin achiziționarea proiectorului optico-mecanic Zeiss SKY Master ZKP4 și amenajarea la standardele cerute a cupolei, dar și prin intermediul proiectului cu finanțare europeană „Pl@NETour – Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructura transfrontalieră pentru o reţea de turism ştiinţific în Maramures şi Transcarpathia” (finanțat prin Programul Operațional Comun de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – Slovacia – România – Ucraina 2007-2013).