Victoria Darvai – prima interpretă profesionistă din nordul țării - 5 ore în urmă
Îndrăgitele artiste Suzana și Daciana Vlad au primit butonul de argint pentru numărul mare de abonați de Youtube - 8 ore în urmă
Prof. dr. Ioan Dorel Todea, despre Hollósy Simon și fondatorii „Școlii de Pictură Băimărene” - 11 ore în urmă
La Borșa: Schi nocturn gratuit pentru localnici și turiști - 12 ore în urmă
La Șuior se deschide oficial sezonul de schi - 12 ore în urmă
Voluntarii de la Crucea Roșie-Filiala Maramureș au adus bucurie de sărbători, în casele multor familii din mediul rural - 14 ore în urmă
Subvenții APIA pentru crescătorii de vaci de lapte, în anul 2025 - 15 ore în urmă
Îndrăgita crainică TV Sanda Țăranu împlinește 86 de ani - 16 ore în urmă
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Sfântul Ioan Botezătorul - 16 ore în urmă
Praznicul Botezului Domnului la Catedrala Episcopală din Baia Mare - 18 ore în urmă
Centenarul Institutului de Istorie „George Barițiu” din Cluj-Napoca va fi marcat și în Baia Mare
Joi, 30 ianuarie, de la ora 12.00, la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș (Baia Mare, str. Monetăriei, nr. 1-3) va avea loc prezentarea proiectului de solidaritate și promovare sub genericul „Institutul de Istorie «George Barițiu» la Centenar (1920-2020). Prezentarea istoriei, activităților și realizărilor Institutului”.
Mai exact, pentru a marca cei 100 de ani de existență ai Institutului clujean, acțiunea va avea loc simultan în cel puțin 100 de instituții de învățământ și cultură din țară (licee, universități, muzee, arhive, asociații profesionale ș.a.).
„Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș se alătură acestui proiect de suflet în care, prin intermediul unui material PowerPoint, vor putea fi cunoscute activitatea și realizările Institutului în domeniul cercetării istorice de-a lungul celor 100 de ani de activitate. Evenimentul va fi coordonat de doi dintre specialiștii muzeului – Viorel Rusu și Marius Câmpeanu – care și-au susținut tezele de doctorat în cadrul Institutului de Istorie «George Barițiu» din Cluj-Napoca al Academiei Române. Îi invităm alături de noi pe toți membrii comunității băimărene și maramureșene interesați de cunoașterea trecutului și de cercetarea științifică în domeniul istoriei”, precizează reprezentanții Muzeului.