Share
Colonia Pictorilor Baia Mare va găzdui un festival de povești muzicale și activități creative pentru toți

Colonia Pictorilor Baia Mare va găzdui un festival de povești muzicale și activități creative pentru toți

În perioada 28-29 iunie, Centrul de Artă Contemporană Colonia Pictorilor va găzdui Music Corner Story Time: Listen, Listen – un Festival de Povești Muzicale și Activități Creative pentru toți.

Mai exact, este un festival interactiv de povești muzicale înregistrate în limba engleză de muzicieni americani. Potrivit tuturor vârstelor, festivalul invită participanții să urmărească înregistrările video și să participe în activități creative de desen, pictură, muzică, dans, precum și în activități de limba engleză.

Înscrierile se fac telefonic la nr.: 0362 803 225.

Cursuri gratuite!

Coordonatori cursuri:

Alina Voicu
Născută în Baia Mare, Alina Voicu s-a mutat la București la vârsta de 14 ani pentru a studia pianul. A continuat studiile la Cluj și apoi în Statele Unite, unde a obținut o diplomă de Master în Muzică la Bowling Green State University din Ohio și o diplomă de Doctor în Arte Muzicale în Interpretare Pianistică la Universitatea din Alabama, Tuscaloosa. Alina Voicu a susținut numeroase recitaluri ca solistă și în concerte de muzică de cameră în România, Ungaria, Austria, Germania, Italia, Elveția, China și Statele Unite. A câștigat mai multe competiții și premii la competiții naționale și internaționale. Timp de 15 ani, Alina Voicu a fost Director al Muzicii Instrumentale la Indian Springs School. De asemenea, a fost Președinte al Asociației Profesorilor de Muzică din Birmingham și Vicepreședinte al Asociației Profesorilor de Muzică din Alabama. În prezent, Alina conduce un mare studio privat de pian și este Director Muzical la Biserica Episcopală Sfântul Francisc de Assisi. De asemenea, este Președinte al Music4Romania, o organizație non-profit care își propune să îmbunătățească viața copiilor din școlile și orfelinatele din România prin experiențe muzicale și culturale.

Szasz Daniel
Violonistul Daniel Szasz, născut la Sibiu, a început studiul viorii la o vârstă fragedă și a continuat să se perfecționeze la Cluj și în Elveția. În 1993, a primit o bursă în SUA, unde și-a continuat studiile și a devenit Concertmaestru al Alabama Symphony Orchestra și al Lake Placid Sinfonietta. De-a lungul anilor, Daniel Szasz a câștigat multiple premii la concursuri naționale și internaționale din România, Italia și SUA. În colaborare cu Filarmonica de Stat Sibiu, Daniel Szasz a inițiat organizarea „Zilelor Muzicale Romano-Americane” la Sibiu, un festival anual de vară care continuă și astăzi și care promovează muzica americană în România și stimulează colaborarea între muzicienii români și americani. Este activ și în organizația non-profit Music4Romania, care are ca scop sprijinirea unor școli și orfelinate din România, promovând în același timp muzica și cultura românească în SUA și pe plan internațional.

Mihai Ciplea
Băimăreanul Mihai Ciplea este artist vizual, reprezentant al generației 2000, câștigător al Marelui Premiu oferit în cadrul Bienalei Internaționale de Pastel din Nowy Sacz, Polonia, în 2013. A studiat grafica la Cluj-Napoca și Timișoara, iar în practica sa artistică utilizează atât pictura, cât și o diversitate de tehnici grafice. În prezent, lucrează preponderent în tehnica pastelului uscat, o tehnică pe care o abordează dintr-o perspectivă conceptuală. Este artist vizual, profesor al Colegiului de Arte Baia Mare și cadru asociat la Facultatea de Pictură din Baia Mare.

Festival sponsorizat de Music4Romania (www.music4romania.org) și Centrul de Artă Contemporană Colonia Pictorilor (www.coloniapictorilor.com).


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu