Programul special de Sărbători al Bibliotecii „Petre Dulfu” - 2 ore în urmă
„MICUL PRINȚ”, spectacol pentru oameni mari, la Teatrul Municipal- Secția Păpuși - 3 ore în urmă
Revelionul băimărenilor: Concert și foc de artificii cu ocazia trecerii în anul 2025 - 6 ore în urmă
Omagiu lui Mihai Borodi – o seară dedicată artei și frumosului la Muzeul Etnografic al Maramureșului „Francisc Nistor” din Sighetu Marmației - 10 ore în urmă
Masca de sărbătoare din Maramureș – element remarcabil al teatrului popular - 10 ore în urmă
Noaptea trecerii dintre ani la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare - 10 ore în urmă
„Dulcele copilăriei” și alte povești culinare: Ateliere gastronomice la Muzeul Satului Maramureșean din Sighetu Marmației - 12 ore în urmă
Peste 20 de cupluri din Târgu Lăpuș au sărbătorit nunta de aur - 13 ore în urmă
Slujire arhierească la Catedrala Sfântului Iosif Mărturisitorul din Sighet - 15 ore în urmă
Bastionul Măcelarilor, simbol reprezentativ al orașului Baia Mare - în urmă
În lumea științei: „Noaptea cercetătorilor europeni” la Planetariul Baia Mare
Vineri, 24 septembrie, între orele 8.00 și 20.00, Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare găzduiește ”Noaptea cercetătorilor europeni” și propune publicului o călătorie în lumea fascinantă a științei.
Din cauza vremii nefavorabile preconizate pentru ziua de vineri și incidenței crescute a factorului COVID, evenimentul organizat a fost modificat după cum urmează:
24 septembrie
EXPLORĂM
Sunteți invitați între orele 08.00 – 20.00, cu acces din oră în oră, să explorați câteva instrumente de bază cu care putem face știință sau putem prezenta rezultatele științei; un tur ghidat al instrumentelor optice ale planetariului, cu vizitarea opțională a observatorului astronomic și a expoziției ”Catalogul obiectelor Messier”. Numărul maxim de participanți la tur: 15.
EXPERIMENTĂM
Orele 10.00 – 19.00. Atelierul de știință propune – pentru copii și nu numai – experimente de știință asistate de Andrei Avram, demonstrații cu diverse mecanisme și instrumente ale științei. Maxim 15 participanți în fiecare sesiune de atelier.
ÎNȚELEGEM
Orele 10.00 – 19.00 Lumina naturală vs.lumina artificială. Discuție liberă cu participanții la program despre poluarea luminoasă în orașe și modul în care este afectată astronomia, bioritmul uman și diversele ecosisteme. Ce se poate face?
În funcție de situația pandemică la nivel local, programul poate fi modificat. Dezinfectarea mâinilor, purtarea obligatorie a măștii de protecție pe durata prezenței în incinta instituției și disponibilitatea pentru termometrizare reprezintă condiții obligatorii pentru acces la acest program. Accesul la program este liber.
Evenimentul Noaptea Cercetătorilor Europeni 24 septembrie Baia Mare este componentă a programului RECONNECT. The Green Deal; Research Communication to Communities. Detalii: https://noapteacercetatorilor.cest.ro/