Trupa „Syn Ze Sase Tri” a făcut senzație în Baia Mare - 2 ore în urmă
Bârsana i-a fost leagăn, Maramureșul chemare – Povestea dascălului Petre Lenghel-Izanu - 2 ore în urmă
Proiectul Catehetic „Moștenitorii credinței ortodoxe strămoșești din Dumbrăvița Maramureșului” a ajuns la final - 2 ore în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: Sfânta Cuvioasă Maria Egipteanca – pildă de multă nevoință prin adâncă și nesfârșită pocăință - 3 ore în urmă
„Comoara Iepurașului” îi așteaptă pe cei mici la Satulung - 3 ore în urmă
Târgul de Florii – Meșteri și Meșteșuguri Tradiționale Maramureșene va avea loc în Baia Mare - 5 ore în urmă
Concert de pricesne și muzică religioasă „Din suflet de creștin” - 6 ore în urmă
Casa din Piața Gorki – proză de Marian Ilea (X) - 6 ore în urmă
Se organizează vernisajul expoziției de pictură „Armonii de primăvară” - 7 ore în urmă
Actor, regizor și realizator de emisiuni, la o dublă lansare de carte - 8 ore în urmă
În lumea științei: „Noaptea cercetătorilor europeni” la Planetariul Baia Mare
Vineri, 24 septembrie, între orele 8.00 și 20.00, Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare găzduiește ”Noaptea cercetătorilor europeni” și propune publicului o călătorie în lumea fascinantă a științei.
Din cauza vremii nefavorabile preconizate pentru ziua de vineri și incidenței crescute a factorului COVID, evenimentul organizat a fost modificat după cum urmează:
24 septembrie
EXPLORĂM
Sunteți invitați între orele 08.00 – 20.00, cu acces din oră în oră, să explorați câteva instrumente de bază cu care putem face știință sau putem prezenta rezultatele științei; un tur ghidat al instrumentelor optice ale planetariului, cu vizitarea opțională a observatorului astronomic și a expoziției ”Catalogul obiectelor Messier”. Numărul maxim de participanți la tur: 15.
EXPERIMENTĂM
Orele 10.00 – 19.00. Atelierul de știință propune – pentru copii și nu numai – experimente de știință asistate de Andrei Avram, demonstrații cu diverse mecanisme și instrumente ale științei. Maxim 15 participanți în fiecare sesiune de atelier.
ÎNȚELEGEM
Orele 10.00 – 19.00 Lumina naturală vs.lumina artificială. Discuție liberă cu participanții la program despre poluarea luminoasă în orașe și modul în care este afectată astronomia, bioritmul uman și diversele ecosisteme. Ce se poate face?
În funcție de situația pandemică la nivel local, programul poate fi modificat. Dezinfectarea mâinilor, purtarea obligatorie a măștii de protecție pe durata prezenței în incinta instituției și disponibilitatea pentru termometrizare reprezintă condiții obligatorii pentru acces la acest program. Accesul la program este liber.
Evenimentul Noaptea Cercetătorilor Europeni 24 septembrie Baia Mare este componentă a programului RECONNECT. The Green Deal; Research Communication to Communities. Detalii: https://noapteacercetatorilor.cest.ro/