Cinci arbitri din România vor fi la WEURO 2025 - 5 ore în urmă
A.C.S Athelic Târgu Lăpuș a obținut rezultate frumoase la cea de-a IV-a ediție a Crosului Primăverii - 6 ore în urmă
Sărbătoarea hramului mic la Mănăstirea Greco-Catolică din Băsești. Programul evenimentelor liturgice și culturale - 6 ore în urmă
Rezultate foarte bune obținute de sportivii Flykick Team Baia Mare la Campionatul Național de Înot – etapa regională, cadeți 12-13 ani - 6 ore în urmă
Trenulețul copilăriei noastre - 6 ore în urmă
Prognoză ANM: Vremea în Maramureș în următoarele două săptămâni - 7 ore în urmă
Salvați-mi fetița! a fost strigătul disperat al mamei. Ambulanțele românești, oprite de vameşii sârbi. - 8 ore în urmă
Cum să îți monitorizezi riscul de preinfarct - 10 ore în urmă
Reorganizarea taxelor – O revoluție economică sau un experiment riscant? - 10 ore în urmă
Credință și tradiție: Concertul de pricesne din Fântânele a adus în fața publicului momente frumoase și profunde - 10 ore în urmă
La Muzeul Maramureșan din Sighetu Marmației a început montajul expoziției „Tehnici tradiționale de realizare a covoarelor, în România și Republica Moldova”
Muzeul Maramureșan din Sighetu Marmației, în parteneriat cu Muzeul Olteniei Craiova, Complexul Național Muzeal ASTRA Sibiu, Muzeul Național al Țăranului Român București, Complexul Muzeal Național Neamț, Muzeul Județean Botoșani, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, vernisează marți, 8 aprilie, ora 14:00, la Muzeul Etnografic al Maramureșului „Francisc Nistor”, expoziția itinerantă „Tehnici tradiționale de realizare a covoarelor, în România și Republica Moldova”.
Expoziția va putea fi vizitată în perioada 8 aprilie – 4 iunie.
„Work in progress! Am început montajul expoziției itinerante „Tehnici tradiționale de realizare a covoarelor, în România și Republica Moldova”!
Colegii de la Muzeul Astra sunt aici. Le mulțumim pentru sprijinul acordat la transportul bunurilor.
Acest proiect expozițional de excepție este rezultatul colaborării a șapte muzee din întreaga țară, reunind expertiză, pasiune și o reprezentativitate națională remarcabilă.
Din 2016, „Tehnici tradiționale de realizare a scoarțelor, în România și Republica Moldova” face parte din Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității – UNESCO, recunoaștere acordată pentru valoarea universală a acestor tehnici tradiționale și pentru contribuția lor la diversitatea culturală și creativitatea umană”, transmit reprezentanții Muzeului din Sighet.