15 ani de la operaționalizarea primelor echipaje SMURD Maramureș; Dr. Raed Arafat a fost prezent la ceremonie - 3 ore în urmă
Suzana și Daciana Vlad vor susține concerte extraordinare de pricesne în 12 orașe ale țării - 5 ore în urmă
Lanțul Munților Igniș, o frumusețe aparte a Maramureșului (VIDEO) - 6 ore în urmă
PS Timotei Sătmăreanul a slujit azi la Mănăstirea Rohia, în fruntea unui sobor de preoți și diaconi - 8 ore în urmă
PS Părinte Iustin a săvârșit Sfânta Liturghie la Paraclisul Episcopal - 9 ore în urmă
Biblioteca „Petre Dulfu” Baia Mare găzduiește vernisajul „Salonului de iarnă” al membrilor Asociației Artiștilor Plastici „Alexandru Șainelic” - 9 ore în urmă
40 de copilași au participat la concursul de șah Cupa „Luceafarul” - 10 ore în urmă
2024, an bogat în activități pentru Asociația Tinerilor Ortodocși ai Protopopiatului Baia Mare - 11 ore în urmă
Târgul „Nunta de la A la Z” are loc în perioada 14 – 16 februarie - 12 ore în urmă
Ansamblul „Coconii Deseștiului” face înscrieri - 12 ore în urmă
Penultima zi de festival ”Atelier”, cu spectacole ”după”…
Sâmbăta de 8 iunie e penultima zi de festival, altfel spus mâine aflăm câștigătorii, O zi care ne oferă spectacole ”după”; adică unul e după texte de Edgar Allan Poe, celălalt după A. P. Cehov. Două spectacole de forță ale teatrului băimărean.
18.00, Sala Studio (publicul pe scenă): ”Mr. Schrodinger”, după texte de Edgar Allan Poe, regia Andrei Dinu (Teatrul Municipal Baia Mare)
Vă sună cunoscut termenii precum corporație, obiective, muncă asiduă, succes? Printre ei își face apariția pe nesimțite un intrus și un joc periculos ia naștere… Automatismele cotidiene duc la acumulări de tensiuni inimaginabile, iar acestea răbufnesc necontrolat la un moment dat și timpul parcă se dilată. Simți că nu mai ai aer, că rutina îți dă viața peste cap? Simți că ești înconjurat de ziduri din toate părțile și nu ai nicio portiță de scăpare? Atunci, cu siguranță, faci parte din Corporația Schrödinger… Sau dintre spectatorii ei.
22.00, Șura Valea Vinului de la Muzeul de Etnografie și Artă Populară: ”Cerere în căsătorie” după A. P. Cehov, regia Victor Olăhuț (Cultură’n Șură)
Îți trebuie ceva curaj ca să faci o cerere în căsătorie. Ei bine, pețitorul nostru nu-l are. Ar vrea să se însoare, fata îi place, la o adică și cu socrul s-ar putea înțelege, dar nici legat de glie nu se vrea. Și – se știe – unde e o problemă apar mai multe. Se pare că nu există moment mai prielnic ca acela de dinaintea unei cereri în căsătorie, pentru a dezgropa toate certurile, bârfele, neînțelegerile între două familii. Dar, cum dragostea învinge totul sau, mai bine zis, cum oamenii se ceartă ca să aibă de ce să se împace, așa și tinerii noștri, până la urmă iau o pauză de la scandal.