Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Cum să treci prin durere și să mergi mai departe - 8 ore în urmă
De nouă ani, Viorelia Butcure din Cupșeni realizează adevărate bijuterii din mărgele - 10 ore în urmă
Se anunță un nou weekend plin cu distracție pe Pârtia Olimpică Borșa - 11 ore în urmă
Ați văzut-o? O femeie din Vișeu de Jos e de negăsit de câteva zile - 11 ore în urmă
„Povestea vasului de lut” continuă la Muzeul de Istorie și Arheologie Maramureș - 11 ore în urmă
2024 – anul expozițiilor, evenimentelor și digitalizării la Muzeul de Mineralogie din Baia Mare - 15 ore în urmă
Ziua Culturii Naționale a fost celebrată și la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Baia Mare - 15 ore în urmă
Concursul regional „Eminescu – Luceafăr, Eu – o mică stea” din Târgu Lăpuș a reunit și de această dată foarte mulți participanți talentați - 15 ore în urmă
Lect. dr. Dan Siserman a lansat cartea „Vremea magicienilor. Wittgenstein, Benjamin, Cassirer, Heidegger și marele deceniu al filosofiei (1919–1929)” - 16 ore în urmă
Teatrul Ararat, turneu în Germania și Austria cu spectacolul ”Pe mine, mie… redă-mă” - 17 ore în urmă
Proiecția ”Poveștii oficiale a piraților de plastic”
S-au împlinit 20 de ani de la dezastrul ecologic de pe râul Tisa, când o cantitate mare de cianură a ajuns în apele râului. Pentru a comemora acest eveniment, American Corner din cadrul Bibliotecii Județene “Petre Dulfu” Baia Mare organizează joi, 31 ianuarie, de la ora 10.00, activitatea „Tisa River Day”. Va avea loc proiecția filmului „Poluare cu plastic – Mesajul din sticlă – povestea oficială a piraților de plastic”.
„Râul Tisa este unul dintre râurile cele mai puternic poluate cu plastic din Europa și pe această cale dorim să conștientizăm magnitudinea acestei probleme și să generăm discuții cu privire la modul în care ne putem uni forțele și să acționăm pentru un mediu mai sănătos”, precizează organizatorii.
La manifestare vor fi prezenți: Merry Miller – Consilier pentru Presă și Cultură în cadrul Ambasadei SUA la București; Irina Nițu – Asistent Programe în cadrul Ambasadei SUA la București; Attila David Molnár – realizator de filme documentare despre natură și fondatorul Plastic CUP; Tibor Kovács – din partea Ambasadei SUA din Budapesta.