Victoria Darvai – prima interpretă profesionistă din nordul țării - 3 ore în urmă
Îndrăgitele artiste Suzana și Daciana Vlad au primit butonul de argint pentru numărul mare de abonați de Youtube - 6 ore în urmă
Prof. dr. Ioan Dorel Todea, despre Hollósy Simon și fondatorii „Școlii de Pictură Băimărene” - 9 ore în urmă
La Borșa: Schi nocturn gratuit pentru localnici și turiști - 10 ore în urmă
La Șuior se deschide oficial sezonul de schi - 10 ore în urmă
Voluntarii de la Crucea Roșie-Filiala Maramureș au adus bucurie de sărbători, în casele multor familii din mediul rural - 12 ore în urmă
Subvenții APIA pentru crescătorii de vaci de lapte, în anul 2025 - 13 ore în urmă
Îndrăgita crainică TV Sanda Țăranu împlinește 86 de ani - 14 ore în urmă
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Sfântul Ioan Botezătorul - 15 ore în urmă
Praznicul Botezului Domnului la Catedrala Episcopală din Baia Mare - 16 ore în urmă
Sunteți invitați la deschiderea expoziției „Muzeul Orășenesc Baia Mare, 1904-2024”
Miercuri, 10 iulie, de la ora 12.00, la Bastionul Măcelarilor din Baia Mare va avea loc deschiderea expoziției „Muzeul Orășenesc Baia Mare, 1904-2024”.
Aceasta aduce în fața publicului piese din colecțiile vechi ale muzeului și momente din istoria de 120 de ani a muzeelor băimărene – 120 de ani de cultură și educație.
În cadrul acestui eveniment va fi lansată publicația culturală bilingvă (română și maghiară) „Plimbare prin muzeu, 19 iunie 1904. Ghidul Colecțiilor Muzeului Orășenesc Baia Mare”.
„Astăzi, 19 iunie 2024, sărbătorim 120 de ani de la înființarea Muzeului Orășenesc Baia Mare, ”strămoș” atât al Muzeul Județean de Istorie și Arheologie, cât și al celorlalte muzee-surori din oraș.
Muzeul Orășenesc Baia Mare a fost fondat prin viziunea și la inițiativa remarcabilului om de ştiinţă și istoric Dr. Schönherr Gyula (1864-1908). Insistenţele sale în problematica înfiinţării şi apoi a descentralizării muzeeelor au dat roade în oraşul Baia Mare: în anul 1904, 19 iunie, deschizându-se pentru public Muzeul Orăşenesc Baia Mare.
Este perioada în care, deja cunoscutul savant are nu numai o strălucită activitate academică, ci participă şi la conturarea unei legislaţii corespunzătoare pentru ocrotirea şi clasificarea tuturor mărturiilor istorice”, au informat reprezentanții Muzeului de Istorie și Arheologie Maramureș.