George Simion reacționează la apelul lui Ponta și Georgescu - 5 ore în urmă
Anchetatori și criminaliști la Moisei, după focuri de armă suspecte - 5 ore în urmă
În urmă cu 72 de ani, Iuliu Maniu se stingea în închisoarea din Sighetu Marmației - 6 ore în urmă
Se împlinesc 69 de ani de la uciderea lui Gheorghe Pașca din Săliștea de Sus – cel mai longeviv luptător anticomunist din Maramureș - 6 ore în urmă
Guvernul taie la jumătate fondurile pentru „Noua Casă” - 6 ore în urmă
Prof. dr. Ion Copoeru a susținut la Centrul Universitar Nord Baia Mare conferința „Întâlniri în sălbăticie. Un cadru conceptual pentru a investiga interacțiunile om-animal” - 6 ore în urmă
După 23 de ani de activitate, luptătorul băimărean Ionuț Rogoz anunță că se retrage; Ultimul său meci va avea loc în 24 mai - 7 ore în urmă
Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare celebrează 85 de ani dela nașterea lui Leschian Vasile - 8 ore în urmă
Sighetu Marmației începe renovarea energetică cu fonduri europene - 8 ore în urmă
Investiții în viitorul comunei Mireșu Mare - 8 ore în urmă
Alimente care ne asigură imunitatea pe perioada iernii
Iarna, organismul nostru este predispus răcelii, gripelor și altor infecții de sezon.
Alimentația este primul pas pentru a ține departe aceste probleme de sănătate.
Stimulenții puternici ai sistemului imunitar ne ajută să trecem cu bine peste acest anotimp.
Mâncarea sănătoasă, citricele, migdalele, conțin vitamine și minerale, aminoacizi, acizi grași și compuși vegetali care întăresc sistemul nostru imunitar. Astfel, organismul poate face față cu succes răcelilor de sezon și altor boli.
Citricele, bogate in vitamina C, ajută la stimularea celulelor albe din sânge și luptă împotriva infecțiilor și radicalilor liberi care pot împiedica funcționarea corectă a sistemului imunitar.
Flavonoidele din citrice pot ameliora tusea și sănătatea digestivă.
Alt aliment care întărește sistemul imunitar este broccoli. Conține vitaminele C, E și A care stimulează imunitatea și are un bogat conținut de compuși vegetali.
Și fructele de pădure au un aport împotriva bolilor, conținând din belșug, vitamina C .Polifenolii care se găsesc în fructele de pădure au efecte antivirale și antiinflamatorii, ajutând sistemul imunitar.
Compușii din peștele gras întăresc și reglează sistemul imunitar.
Usturoiul are proprietăți antivirale, prin compușii care conțin sulf, luptând împotriva virușilor și bolilor. Consumul usturoiului ajută organismul să elibereze oxid nitric, un protector împotriva bolilor virale .
Nucile și semințele, prin conținutul în vitamina E, susțin producția de anticorpi.
Lăcrimioara ZOTA