MaraMedica 2025: Medicină, Tehnologie și Inovație la Baia Mare - 56 minute în urmă
Proiectul „Plantează o FLOARE, sădește un POM, fă-ți datoria de om” continuă și în acest an la Muzeul Satului Baia Mare - 2 ore în urmă
20 de copii din cadrul Cercului de Pictură Borșa-Vișeu de Sus vor fi prezenți la Gala Națională (lll) „România ești Tu”, unde vor fi și premiați pentru talent în arta picturii - 2 ore în urmă
La Centrul Cultural Pastoral din Sighetu Marmației puteți admira lucrările pictorului și scriitorului basarabean Leonid Popescu - 3 ore în urmă
Au început înscrierile pentru cea de-a XXV-a ediție a Festivalului de cântec francofon «Chants, sons sur scène – Qualif’ 2025» - 3 ore în urmă
Petre Dulfu – un maestru al literaturii populare - 5 ore în urmă
În curtea Catedralei Episcopale a avut loc prima întâlnire din cadrul programului catehetic „Învierea Domnului pe înțelesul copiilor” - 6 ore în urmă
Programul liturgic al ierarhilor în a două săptămână din Postul Mare - 6 ore în urmă
Colonia Pictorilor din Baia Mare, o alternativă potrivită pentru activitățile din cadrul programului Școala Altfel / Săptămâna Verde - 6 ore în urmă
APIA Maramureș organizează concurs pentru ocuparea a două posturi - 6 ore în urmă
Alimente care ne asigură imunitatea pe perioada iernii
Iarna, organismul nostru este predispus răcelii, gripelor și altor infecții de sezon.
Alimentația este primul pas pentru a ține departe aceste probleme de sănătate.
Stimulenții puternici ai sistemului imunitar ne ajută să trecem cu bine peste acest anotimp.
Mâncarea sănătoasă, citricele, migdalele, conțin vitamine și minerale, aminoacizi, acizi grași și compuși vegetali care întăresc sistemul nostru imunitar. Astfel, organismul poate face față cu succes răcelilor de sezon și altor boli.
Citricele, bogate in vitamina C, ajută la stimularea celulelor albe din sânge și luptă împotriva infecțiilor și radicalilor liberi care pot împiedica funcționarea corectă a sistemului imunitar.
Flavonoidele din citrice pot ameliora tusea și sănătatea digestivă.
Alt aliment care întărește sistemul imunitar este broccoli. Conține vitaminele C, E și A care stimulează imunitatea și are un bogat conținut de compuși vegetali.
Și fructele de pădure au un aport împotriva bolilor, conținând din belșug, vitamina C .Polifenolii care se găsesc în fructele de pădure au efecte antivirale și antiinflamatorii, ajutând sistemul imunitar.
Compușii din peștele gras întăresc și reglează sistemul imunitar.
Usturoiul are proprietăți antivirale, prin compușii care conțin sulf, luptând împotriva virușilor și bolilor. Consumul usturoiului ajută organismul să elibereze oxid nitric, un protector împotriva bolilor virale .
Nucile și semințele, prin conținutul în vitamina E, susțin producția de anticorpi.
Lăcrimioara ZOTA