Alocațiile de stat pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2025 - 5 ore în urmă
Mulți turiști au ales să petreacă Crăciunul la pensiunile din Maramureș - 5 ore în urmă
Programul ierarhilor maramureșeni, duminică, 29 decembrie - 10 ore în urmă
Se fac înscrieri la Raliul Zăpezii, aflat la cea de-a XV a ediție - 11 ore în urmă
Patinoarul, distracția copiilor aflați în vacanță - 11 ore în urmă
Florian Mătăsaru, dirijorul Fanfarei Municipale, împlinește astăzi o frumoasă vârstă - 15 ore în urmă
Călătoria lui Anton Joseph la Nürnberg pe vremea COVIDULUI-19 – proză scurtă de Marian Ilea - 15 ore în urmă
Ce putem face cu mâncarea care ne-a rămas după Masa de Crăciun - 16 ore în urmă
Elevii Ansamblului „Flori de Maramureș”, participanți ai Festivalului de datini și obiceiuri de iarnă „Marmația” - 16 ore în urmă
Tinerii parohiei Dumbrăvița duc tradiția mai departe; Au colindat întreg satul, aducând bucurie și lumină prin scenetele tradiționale „Irod” și „Irodaş” - 1 zi în urmă
Ce facem cu mâncarea care a rămas din zilele de Crăciun?
Fiecare dintre noi își chibzuiește cumpărăturile, încât să aibă o masă bogată pentru zilele de Crăciun.
Din păcate, de cele mai multe ori mâncarea nu se consumă.
Preparatele nu trebuie să ajungă la coșul de gunoi. Ele pot fi refolosite pentru alte feluri de mâncare sau alte combinații.
Friptura se poate folosi în salate cu legume sau în paste. Alte preparate din porc se pot depozita în congelator și consuma cu alte ocazii.
Din cartofii fierți sau copți se poate face o pâine gustoasă de casă. Tot din cartofi se pot pregăti crochete, amestecând cartofii cu ouă, dați prin pesmet, apoi prăjiți.
Mezelurile, brânzeturile se pot folosi pentru a prepara o pizza delicioasă de casă. Tot din resturi de salamuri și brânzeturi se poate prepara o omletă pentru micul dejun.
Pâinea rămasă poate fi transformată in crutoane.
Cozonacul uscat poate fi reinterpretat intr-un tort însiropat și umplut cu crema preferată.
Unii pot alege să dăruiască preparatele rămase, persoanelor mai puțin norocoase.
Lăcrimioara ZOTA