O nouă întâlnire a Clubului de carte de la Cărturești Baia Mare - 2 ore în urmă
Polițistele Secției 3 Poliție Rurală Fărcașa reușesc să gestioneze cu succes fiecare situație - 2 ore în urmă
Vișeuanca Anuța Pop le-a vorbit copiilor români din Marsilia despre Mărțișor, realizând alături de ei frumoasele simboluri ale primăverii - 2 ore în urmă
În Fărcașa s-a organizat un spectacol dedicat doamnelor și domnișoarelor - 2 ore în urmă
8 Martie la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș - 2 ore în urmă
Alexander Graham Bell: Inventatorul telefonului - 3 ore în urmă
BNR marchează 375 de ani de la nașterea Sfântului Antim Ivireanul cu o monedă din aur - 4 ore în urmă
Gala Premiilor Oscar 2025 - 5 ore în urmă
40 de lucaciști au luat parte la proiectul educațional interdisciplinar „Descoperă magia Dunării: De la Budapesta la Viena!” - 5 ore în urmă
Programul liturgic al ierarhilor în prima săptămână a Postului Mare - 5 ore în urmă
Ce facem cu mâncarea care a rămas din zilele de Crăciun?
Fiecare dintre noi își chibzuiește cumpărăturile, încât să aibă o masă bogată pentru zilele de Crăciun.
Din păcate, de cele mai multe ori mâncarea nu se consumă.
Preparatele nu trebuie să ajungă la coșul de gunoi. Ele pot fi refolosite pentru alte feluri de mâncare sau alte combinații.
Friptura se poate folosi în salate cu legume sau în paste. Alte preparate din porc se pot depozita în congelator și consuma cu alte ocazii.
Din cartofii fierți sau copți se poate face o pâine gustoasă de casă. Tot din cartofi se pot pregăti crochete, amestecând cartofii cu ouă, dați prin pesmet, apoi prăjiți.
Mezelurile, brânzeturile se pot folosi pentru a prepara o pizza delicioasă de casă. Tot din resturi de salamuri și brânzeturi se poate prepara o omletă pentru micul dejun.
Pâinea rămasă poate fi transformată in crutoane.
Cozonacul uscat poate fi reinterpretat intr-un tort însiropat și umplut cu crema preferată.
Unii pot alege să dăruiască preparatele rămase, persoanelor mai puțin norocoase.
Lăcrimioara ZOTA