Huberta – proză scurtă de Marian Ilea (I) - 10 ore în urmă
Încă o zi liberă pentru bugetari, în 2025 - 12 ore în urmă
Duminică seară, de vizionat „Pictorul de pancarte” de Marian Ilea, la Teatrul Ararat - 12 ore în urmă
Artistul Paul Surugiu (Fuego) va concerta la începutul primăverii, la Baia Mare - 1 zi în urmă
Activitate a elevilor Liceului „Emil Racoviță,” dedicată marelui poet Mihai Eminescu - 1 zi în urmă
O nouă acțiune de căutare-salvare a Salvamont Maramureș - 1 zi în urmă
Programul Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul pentru duminică, 12 ianuarie - 1 zi în urmă
Cuvântul „MULȚUMESC” este sărbătorit pe tot globul, la data de 11 ianuarie - 1 zi în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Liniștea care construiește încredere - 1 zi în urmă
În Ruscova se organizează „An Nou pe rit vechi” - 1 zi în urmă
Ghidul alegătorului român în străinătate
În contextul alegerilor europarlamentare care vor avea loc la data de 26 mai 2019, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) lansează „Ghidul alegătorului român din străinătate”. Obiectivul principal al ghidului este de a asigura informarea corectă a cetăţenilor români aflaţi în străinătate cu privire la condiţiile în care îşi pot exercita dreptul de vot la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European, se arată într-un comunicat al MAE.
Ghidul include informaţii referitoare la persoanele care au drept de vot, actele în baza cărora se poate vota în străinătate şi procedura de vot. De asemenea, ghidul include şi informaţii referitoare la atribuţiile Ministerului Afacerilor Externe şi ale Autorităţii Electorale Permanente în contextul alegerilor europarlamentare.
Ghidul este disponibil pe site-ul MAE în cadrul secţiunii dedicate alegerilor pentru Parlamentul European din 26 mai 2019: http://www.mae.ro/sites/default/files/file/anul_2019/2019_pdf/2019.04.19_ghid_alegator.pdf.
Potrivit legislaţiei în vigoare, în cadrul acestui scrutin, cetăţenii români care sunt înscrişi în listele electorale ale altor state membre UE pot să-şi exercite dreptul de vot pentru alegerea reprezentanţilor României în Parlamentul European numai după ce dau o declaraţie pe propria răspundere potrivit căreia nu şi-au exercitat dreptul de vot la acelaşi scrutin pentru membrii în Parlamentul European din statul membru UE în ale cărui liste electorale sunt înscriși. Pentru a îşi exercita dreptul la vot, cetăţenii români trebuie să deţină un act de identitate românesc valabil.