În căutarea unui președinte - 2 ore în urmă
Asociația ”Sub Stejar” și demersul său de combatere a fenomenului bullying - 5 ore în urmă
CSM Sighet, trei victorii din trei meciuri în play-out - 8 ore în urmă
Invitație la un atelier de… ”mărgelit” - 9 ore în urmă
Efectul promoțiilor și al campaniilor de publicitate în cazinouri - 12 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Copilul bun care nu a fost știut (m-a inspirat filmul „Adolescence”) - 12 ore în urmă
Baia Mare, în centrul unui scandal național - 13 ore în urmă
O zi neagră pentru cei mai bogați oameni ai planetei - 13 ore în urmă
Copiii Centrului de zi al Asociației Pirita Children au participat la proiectul „Plantează o FLOARE, sădește un POM, fă-ți datoria de om” - 14 ore în urmă
Concert de pricesne și muzică religioasă la Seini - 14 ore în urmă
Lege dură votată de Senat. Șoferii pot rămâne zece ani fără permis
O lege dură a fost votată în unanimitate de Senat. Legea se referă la persoanele care au fost condmanate pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a drogurilor și arată că aceștia nu își vor mai putea redobândi permisul pentru zece ani.
În principal, legea se referă la cei cu o alcoolemie mai mare de 0,8 la mie sau care au consumat stupefiante. „Așa cum am promis, continuăm planul de măsuri pentru reducerea numărului de morți pe drumurile României, declasând-o de pe primul loc la decesele rutiere, în ultimii șase ani”, a scris Robert Cazanciuc pe pagina sa de Facebook, inițiatorul legii.
„După Legea Anastasia, a venit modificarea legislativă prin care șoferii prinși cu alcoolemie mai mare de 0,8/mie sau drogați nu mai pot redobândi permisul în decurs de până la 10 ani. Legea merge pentru decizie finală la Camera Deputaților”, a mai spus Cazanciuc. Acum proiectul de lege merge la votul decisiv al deputaților, urmând ca mai apoi să fie promulgată și publicată în Monitorul Oficial.
Lege dură pentru șoferii băuți sau drogați
În special cei care au fost victime ori au avut un apropiat victimă a unui șofer băut sau drogat, spun că legea este bună, însă nu doar ei o susțin. „Au fost destule cazuri de șoferi drogați sau beți, care au omorât oameni nevinovați. Foarte bine ar fi să se voteze legea și în Camera Deputaților și să fie aplicată. Unii nu ar avea ce să caute pe șosele”, spune Marius S. conducător auto de 54 de ani.
Legea a mai suferit o modificare în cursul acestui an, după ce doi tineri studenți și-au pierdut viața în stațiunea 2 Mai, după ce au fost loviți de un conducător auto de 19 ani care consumase un amestec de șase substanțe interzise. Modificarea legii arată că un conducător auto aflat sub influența drogurilor sau a alcoolului care a produs un accident mortal nu mai poate primi o condamnare cu suspendare.