Share
Măsuri pentru fluidizarea traficului la automarfare la graniţa cu Ungaria

Măsuri pentru fluidizarea traficului la automarfare la graniţa cu Ungaria

În urma restricţiilor de circulație din perioada 11 – 15 martie de pe teritoriul Ungariei, când autovehiculele de transport cu o capacitate mai mare de 7,5 tone nu au circulat pe teritoriul statului vecin, dar şi din cauza prezentării unui număr mare de automarfare pentru a ieşi din ţară într-un timp foarte scurt, la această oră în punctele de trecere a frontierei de la granița comună se înregistrează timpi de aşteptare ridicaţi pe sensul de ieşire din ţară pe arterele destinate acestor autovehicule.

A fost mărit numărul arterelor de control pentru automarfare pe sensul de ieşire din ţară, atât în P.T.F. Borş II (se lucrează pe 4 artere) cât şi în P.T.F. Nădlac II (se lucrează pe 5 artere), dar şi în P.T.F. Vărşand (se lucrează pe 3 artere), P.T.F. Borş (se lucrează pe 2 artere) şi  P.T. F. Petea (se lucrează pe 2 artere).

Reamintim că la graniţa cu Ungaria formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile maghiare, sens în care Inspectoratele Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Oradea şi Sighetu Marmaţiei au contactat autorităţile de frontieră din Ungaria pentru dispunerea unor măsuri comune pentru fluidizarea traficului.

Totodată, de la reluarea completă a traficului pentru vehiculele de mare tonaj (începând din data de 15.03.2022, ora 23.00, ora României), poliţiştii de frontieră de la graniţa cu Ungaria au efectuat formalităţile specifice pentru 3.600 de automarfare, dintre care 2.300 au fost pe sensul de ieşire.

Menţionăm faptul că traficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane se desfăşoară în condiţii normale, fără a se înregistra timpi de aşteptare. Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de mărfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.

De asemenea, se recomandă consultarea aplicaţiei Trafic on-line care este disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu