Rușinos! CCR își alocă bani pentru pastile, în timp ce românii strâng cureaua - 14 ore în urmă
4 februarie 1945 – Conferința de la Yalta și reconfigurarea lumii postbelice - 15 ore în urmă
Concurs național de eseu filosofic „Emil Cioran” - 17 ore în urmă
Tânărul maramureșean Alex-Ionuț Pop a publicat cea de-a patra carte – ,,Cum îți mai este în suflet?” - 17 ore în urmă
Fenomen misterios pe cerul Greciei: Nor în forma Fecioarei Maria apare în timpul cutremurelor - 18 ore în urmă
De la graniță, direct pe podium: Andrei Ihnatiuc, campion la 3.000 de metri la Cupa României - 18 ore în urmă
Trei elevi de la „Lucaciu” au obținut premii la Concursul Național Interdisciplinar „La Școala cu Ceas” - 18 ore în urmă
Scandal la bazinul din Recea: Consilierii locali își fac valuri cu intrări gratuite - 19 ore în urmă
În Groși se fac cursuri de dans popular pentru copii - 19 ore în urmă
Marcel Mureșan, dialog cu Ioan Marchiș (III) - în urmă
Mocănița de pe Vaser, în decembrie centenar
În luna decembrie, Mocănița de pe Valea Vaserului va circula timp de 12 zile. Trenurile de iarnă de la sfârșit de an sunt programate în zilele de 8, 15, 20, 21, 22, 23, 26, 27, 28, 29, 30 şi 31 decembrie 2018. Plecarea din gara CFF Vişeu de Sus este la ora 09.00, călătorii ajungând la stația de pornire la ora 15.30. Mocănița va parcurge traseul până la stația Paltin (21,6 km) și înapoi. Prețul călătoriei este de 87 de lei pentru adulți, 77 de lei pentru studenți și 65 de lei pentru copii. Rezervarea locurilor se face la telefon 0744 686 716.
2 Comentarii în această postare
Vasile
Asta e tot turismul judetean:Mocanita.La Cimitirul Vesel poate se gandeste careva sa traduca in vreo 2-3 limbi de circulatie internationala inscriptiile de pe morminte,altfel ce haz are pentru un strain sa vada doar niste morminte pictate.Si poate ne gandim sa atragem serios si Fonduri UE nerambursabile,pentru un turism profesional,nu amatorism.Baia Mare,de exemplu,e total la pamant,din toate punctele de vedere.
DirectMM
La așa ceva s-a gândit – și a realizat – Editura Proema Baia Mare. Cartea ”Cimitirul Vesel” e editată în foarte multe limbi de circulație internațională (inclusiv arabă și japoneză) Își are traduse acele inscripții. Numai că trebuie cineva să se ocupe (să fie duse acolo și vândute străinilor). E cea mai la îndemână variantă, că doar nu s-or pune zeci de tăblițe la fiecare mormânt.