Alocațiile de stat pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2025 - 4 ore în urmă
Mulți turiști au ales să petreacă Crăciunul la pensiunile din Maramureș - 4 ore în urmă
Programul ierarhilor maramureșeni, duminică, 29 decembrie - 8 ore în urmă
Se fac înscrieri la Raliul Zăpezii, aflat la cea de-a XV a ediție - 9 ore în urmă
Patinoarul, distracția copiilor aflați în vacanță - 10 ore în urmă
Florian Mătăsaru, dirijorul Fanfarei Municipale, împlinește astăzi o frumoasă vârstă - 13 ore în urmă
Călătoria lui Anton Joseph la Nürnberg pe vremea COVIDULUI-19 – proză scurtă de Marian Ilea - 14 ore în urmă
Ce putem face cu mâncarea care ne-a rămas după Masa de Crăciun - 14 ore în urmă
Elevii Ansamblului „Flori de Maramureș”, participanți ai Festivalului de datini și obiceiuri de iarnă „Marmația” - 15 ore în urmă
Tinerii parohiei Dumbrăvița duc tradiția mai departe; Au colindat întreg satul, aducând bucurie și lumină prin scenetele tradiționale „Irod” și „Irodaş” - 1 zi în urmă
Taxa auto de poluare se restituie mai ușor, dar tot cu încetineală
Din 2016, se poate solicita restituirea taxei auto fără a se mai merge în instanță. La cererea de restituire (vezi mai jos) se atașează: actul de identitate al persoanei fizice/al reprezentantului persoanei juridice, împreună cu împuternicirea dată acestuia (copie); documentul care atestă plata taxei de poluare; cartea de identitate a vehiculului și certificatul de înmatriculare (original + copie). Toate aceste documente, împreună cu cererea de restituire se depun la registratura organului fiscal competent sau sunt trimise prin poștă, neapărat cu confirmare de primire. Cererile pot fi depuse până la 31 decembrie 2020, iar contribuabilul trebuie să menționeze și contul bancar în care se vor face plățile.
Guvernul a completat O.U.G nr. 52/2017 privind restituirea sumelor reprezentând taxa specială, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule și timbrul de mediu pentru autovehicule.
Noile prevederi vin în sprijinul persoanelor îndreptățite să li se restituie sumele achitate către Fondul pentru mediu, dar care se află în imposibilitatea de a anexa dovada plății acestora, în copie sau original. În astfel de situații, ANAF va verifica în baza de date existența acestui document.
Completările lămuresc și cazurile în care o persoană a plătit taxa, dar nu a mai înmatriculat autovehiculul, ca atare nu are cum atașa la cererea de rambursare copii ale cărții autovehiculului și certificatului de înmatriculare.. În acest caz, cererea de restituire va fi însoțită de documentul care confirmă plata taxei neutilizate, în original. Documentul, semnat și ștampilat de către Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule, va avea înscrisă mențiunea „taxă neutilizată”.
Se aduc precizări și privind termenul de 120 de zile pentru restituirea sumelor stabilite de instanțe prin hotărâri judecătorești. Taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule și taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule se restituie în termen de 120 de zile de la data depunerii cererii, dar nu mai devreme de 1 ianuarie 2018. Timbrul de mediu se restituie tot în 120 de zile de la data depunerii cererii, dar nu mai devreme de 1 septembrie 2018.