Tânăr fără permis prins la volanul unei mașini fără numere de înmatriculare - 3 ore în urmă
Alin-Sebastian Tat, de la Facultatea de Teologie Greco-Catolică UBB, va susține conferința „Cui i-e frică de Sfântul Augustin?”, la Centrul Universitar Nord Baia Mare - 3 ore în urmă
S-a lăsat cu amenzi într-un local de noapte care a vândut alcool minorilor - 4 ore în urmă
La Seini s-a desfășurat seminarul de pregătire profesională continuă cu tema ”Evaluarea primară și secundară a pacientului politraumatizat” - 5 ore în urmă
Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace se sărbătorește pe 6 aprilie - 6 ore în urmă
Andrei Rațiu, desemnat ”Tricolorul lunii martie” - 7 ore în urmă
Sportivii Waltner Eric şi Cuceu Roberta de la Galactic Dance s-au calificat în primii 24 de dansatori din Europa - 7 ore în urmă
Invitație la spectacolul „DE-CONECTAT… de primăvară” - 8 ore în urmă
Victorie fără bătăi de cap pentru ”zimbri” - 9 ore în urmă
Activități fascinante pentru școlari la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie - 9 ore în urmă
Proprietarii auto care și-au vândut mașina se pot trezi cu amenzi usturătoare
Șoferii din România care și-au vândut mașina trebuie să respecte reguli clare după procesul de vânzare-cumpărare a unui autovehicul. În acest fel, vechii proprietari nu se vor trezi cu amenzi acasă, deși mașina nu le mai aparține.
CSTRI-CNIR (Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică din cadrul Companiei Naționale de Investiții în Infrastructura Rutieră) a făcut precizări clare pentru cei care se confruntă cu o asemenea situație.
Se face referire la amenzile încasate pentru lipsa rovinietei sau a peajului. Dacă proprietarul a vândut vehiculul, poate primi proces verbal pentru lipsa rovinietei sau a peajului. De vină este chiar noul proprietar al mașinii, care nu a transcris încă dreptul de proprietate. Conform legii, noul proprietar nu a respectat termenul prevăzut de lege pentru transcrierea dreptului de proprietate asupra vehiculului.
În momentul în care se ia amenda, fostul proprietar apare direct în evidențele DRPCIV ca deținător al vehiculului. În plus, obligația de plată revine exclusiv proprietarului sau utilizatorului vehiculului menționat în certificatul de înmatriculare, mai prevede legea rutieră.
Pentru a evita astfel de situații neplăcute, proprietarii pot lua legătura cu autoritatea fiscală competență (Direcția de Impozite și Taxe Locale / Direcția Venituri Buget Local) pentru a notifica DRPCIV cu privire la amenda primită.
Lăcrimioara ZOTA