Share
Recomandările jandarmilor maramureșeni pentru a evita atacurile urşilor

Recomandările jandarmilor maramureșeni pentru a evita atacurile urşilor

Jandarmii de la cele cinci posturi montane din județul nostru acționează zilnic în zona stațiunilor și pe traseele turistice din zona de responsabilitate, pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea infracţiunilor, salvarea şi evacuarea turiştilor aflaţi în dificultate.

Pentru a petrece un sfârșit de săptămână plăcut și pentru a se evita situațiile nedorite, jandarmii montani transmit cetățenilor și iubitorilor de drumeții montane câteva reguli care sunt menite să ajute în situația întâlnirii cu ursul sau cu alte animale sălbatice.

Ursul foloseşte un teritoriu întins, existând astfel o probabilitate crescută de interacţiune a omului cu acesta, iar pentru a se evita atacul se interzice cu desăvârşire hrănirea lui sau apropierea de acesta pentru fotografii sau din alte motive.

Ţineţi cont de faptul că ursul vă va ocoli, dacă şi dumneavoastră veţi face la fel. Faceţi-vă semnalată prezenţa vorbind, pentru ca animalul să nu fie luat prin surprindere şi să vă poată evita. În cazul în care se apropie de dumneavoastră, încercaţi să păreţi cât mai mari, prin ridicarea braţelor deasupra capului. Să nu aruncați cu pietre sau alte obiecte și să nu vă bazați că este suficientă distanță până la urs, să vă îndepărtați de el. Să vă păstrați calmul și să nu fugiţi, ursul fuge mult mai repede decât omul, prin fugă instinctul de vânătoare se va activa şi atunci va ataca.

Solicitați sprijin apelând numărul unic pentru apeluri de urgență 112.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu