Donație prețioasă pentru Casa Muzeu din Rogoz - 2 minute în urmă
19 polițiști maramureșeni au ieșit la pensie la final de 2024 - 1 oră în urmă
PS Iustin: „Mulțumim cu evlavie smerită în genunchi Bunului Dumnezeu pentru binecuvântările pe care le-am primit în anul ce a trecut” - 2 ore în urmă
Editorialul de miercuri: Biserica din Bogdan Vodă - 2 ore în urmă
Valea Sibila de la Strâmbu-Băiuț – Valea Zeiței - 3 ore în urmă
După 18 ani de la integrarea în Uniunea Europeană, România a intrat în Schengen - 3 ore în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: 1 ianuarie, întreită sărbătoare la început de an - 7 ore în urmă
Mocănița, bucuria turiștilor pe perioada Sărbătorilor de iarnă - 13 ore în urmă
În prima zi din an este sărbătorit Sfântul Vasile cel Mare - 15 ore în urmă
Mesaje pornite din suflet, de la Oameni care fac cinste Maramureșului - 19 ore în urmă
Tentativă de fraudă la Electrica. Atenție la SMS-uri suspecte!
Electrica Furnizare anunță că există o tentativă de fraudă prin mijloace de plată electronice. Astfel, clienții Electric sunt anunțați prin SMS că vor fi deconectați de la rețea și sunt îndemnați să acceseze un link pentru a plăti soldul restant.
„Electrica Furnizare transmite mesaje de îndemn la plata facturilor prin intermediul mesageriei de tip SMS doar de pe numărul 1874, link-urile de plată trimise către clienți ducând către o pagină găzduită de site-ul www.electricafurnizare.ro. În plus, pentru realizarea plății prin accesarea link-ului ce duce către site-ul companiei, clientul trebuie să parcurgă o etapă de validare prealabilă a datelor de identificare: număr loc de consum, cod client, adresă de e-mail”, transmite compania.
Pentru a evita să deveniți victime ale unui fraude prin mijloace de plată electronice, specialiștii companiei recomandăm următoarele:
- -Să vă asigurați că link-ul primit duce către o pagină care este găzduită de site-ul electricafurnizare.ro și că în cadrul acesteia vă este solicitată o validare prealabilă a datelor de identificare;
- -Să nu efectuați plăți în pagini nesecurizate.
O pagină securizată se poate identifica căutând simbolul sub formă de lacăt închis, afișat de browser-ul utilizat, precum și prezența literei „s” (reprezentând termenul „secure” – în condiții de siguranță) la începutul adresei site-ului: „https://”. Aceste elemente indică utilizarea de către site a unei conexiuni securizate, astfel încât informațiile despre tranzacție nu sunt divulgate către terți. Dacă aceste elementele nu sunt disponibile, plata trebuie abandonată.
În cazul în care suspectați primirea unor mesaje ce se pot încadra la categoria fraudă prin mijloace de plată electronice vă rugăm să ne transmiteți o informare prin intermediul formularului unic de contact online, disponibil aici.