Share
Zilieri cu carte de muncă

Zilieri cu carte de muncă

Guvernul a aprobat înființarea agențiilor de mediere între cererea și oferta de muncă zilieră (activităţi sezoniere, sporadice sau accidentale), ca una dintre măsurile care să contribuie la stimularea creării de noi slujbe și la atenuarea deficitului de forță de muncă.

 

Amănunte despre această reglementare sunt oferite de către Mihaela Oana Oșanu, director executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Maramureș.

 

„Agențiile de mediere pot fi societăți înființate în condițiile Legii nr. 31/1990, având ca obiect de activitate «Activități ale agențiilor de plasare a forței de muncă» (cod CAEN 7810), dar și societăți cu personalitate juridică înființate în state membre ale UE. Aceste structuri vor fi acreditate de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), prin agențiile județene, și facilitează stabilirea de raporturi de muncă prin punerea în legătură a beneficiarilor de lucrări cu zilierii.

Pentru zilierii care ocupă un loc de muncă prin intermediul unei agenții de mediere, perioada în care pot lucra pentru același beneficiar crește până la maximum 180 de zile, cumulate pe durata unui an calendaristic (față de 90 de zile, cât era până la apariția acestor agenții).

Agenţiile de mediere nu pot percepe taxe pentru demersurile pe care le fac în vederea recrutării zilierilor, dar vor putea beneficia de fonduri externe nerambursabile pentru formarea profesională a personalului propriu și pentru dezvoltarea capacității administrative”.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu