Concertul de pricesne „Ierusalimul lui Iisus în inimile noastre” va avea loc în Vișeu de Jos în Duminica Floriilor - 44 minute în urmă
Festivalul Primăverii Băimărene: Distracție în acest weekend la Baia Mare Value Centre - 1 oră în urmă
Conferinţa ”Terapia prin «lumină vie»” plus o lansare de carte la Biblioteca Județeană - 1 oră în urmă
Pe simezele Galeriei de Artă UAP Baia Mare puteți admira expoziția „ÎNVIEREA” - 1 oră în urmă
Cea de-a II-a ediție a Masterclass-ului de muzică psaltică va avea loc la Mănăstirea Nicula în perioada 15-18 mai - 2 ore în urmă
Webinare organizate de ANAF în aprilie pe tema Declarației unice - 2 ore în urmă
Sighetu Marmației, șantier deschis: străzi întregi intră în reabilitare - 2 ore în urmă
Georgiana Pascu, eroina din România premiată de Melania Trump în SUA - 3 ore în urmă
„La porțile cerului”: Concert de pricesne și cântări religioase la biserica din Buciumi - 3 ore în urmă
Laleaua pestriță montană a înflorit mai devreme în Cheile Lăpușului - 4 ore în urmă
Zilieri cu carte de muncă
Guvernul a aprobat înființarea agențiilor de mediere între cererea și oferta de muncă zilieră (activităţi sezoniere, sporadice sau accidentale), ca una dintre măsurile care să contribuie la stimularea creării de noi slujbe și la atenuarea deficitului de forță de muncă.
Amănunte despre această reglementare sunt oferite de către Mihaela Oana Oșanu, director executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Maramureș.
„Agențiile de mediere pot fi societăți înființate în condițiile Legii nr. 31/1990, având ca obiect de activitate «Activități ale agențiilor de plasare a forței de muncă» (cod CAEN 7810), dar și societăți cu personalitate juridică înființate în state membre ale UE. Aceste structuri vor fi acreditate de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), prin agențiile județene, și facilitează stabilirea de raporturi de muncă prin punerea în legătură a beneficiarilor de lucrări cu zilierii.
Pentru zilierii care ocupă un loc de muncă prin intermediul unei agenții de mediere, perioada în care pot lucra pentru același beneficiar crește până la maximum 180 de zile, cumulate pe durata unui an calendaristic (față de 90 de zile, cât era până la apariția acestor agenții).
Agenţiile de mediere nu pot percepe taxe pentru demersurile pe care le fac în vederea recrutării zilierilor, dar vor putea beneficia de fonduri externe nerambursabile pentru formarea profesională a personalului propriu și pentru dezvoltarea capacității administrative”.