De Ziua Culturii Naționale – despre oameni ce dau universalitate culturii noastre… și Maramureșului - 9 ore în urmă
„Mihai Eminescu și vocația enciclopedismului”, la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare - 10 ore în urmă
Ansamblul „Transilvania” vă invită la trei concerte extraordinare de folclor și artă; Ce artiști sunt invitați - 10 ore în urmă
Ziua Culturii Naționale a fost marcată la bustul poetului Mihai Eminescu din Sighetu Marmației - 10 ore în urmă
Editorialul de miercuri: Perioada medievală băispreană - 14 ore în urmă
Respect și credință pentru munți și izvoare la Băiuț - 15 ore în urmă
Colegiul „Vasile Lucaciu” găzduiește competiția Maramu’ Division din cadrul campionatului Blue Horizon Championship - 15 ore în urmă
Câți vizitatori a avut Planetariul Baia Mare în 2024 - 16 ore în urmă
La Sighetu Marmației s-a organizat atelierul „Eminescu – Arhitectul viziunilor de lider” - 18 ore în urmă
Public numeros la lansarea noilor numere ale revistei de patrimoniu cultural „Memoria Ethnologica”; Elevii Școlii Populare de Artă au oferit și mai multă culoare evenimentului - 18 ore în urmă
Va avea loc a VII-a ediție a Concursului Eparhial de Muzică bizantină „Ziua Învierii”; Până când vă puteți înscrie
Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, Sectorul Cultural și Comunicații Media, în parteneriat de colaborare cu Asociația Culturală „Theologos”, lansează a VII-a ediție consecutivă a Concursului Eparhial de Muzică bizantină „Ziua Învierii” (online).
Acesta se desfășoară în memoria lui Gheorghe Leordean, membru al Grupului psaltic „Theologos”, care a trecut la cele veșnice în luna iulie a acestui an.
Proiectul se adresează elevilor, studenților și tuturor persoanelor din Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului, având ca scop promovarea muzicii psaltice în eparhia noastră prin interpretarea corectă a troparului Nașterii Domnului în tact irmologic, precum și cunoașterea și valorificarea colindelor străbune sau mai noi, alcătuite pe notație psaltică.
Fiind o ediție specială, organizatorii au stabilit pentru concursul din acest an ca partitura impusă pentru concurs să fie Troparul Nașterii Domnului, glasul al IV-lea de Dimitrie Suceveanu, iar partitura la alegere trebuie să fie un colind bizantin alcătuit într-un glas diferit decât cel al partiturii impuse în concurs (spre exemplu, „Trei crai de la Răsărit”, glas 1, „Ce vedere minunată”, glas 4 plagal și așa mai departe).
Partiturile și înregistrarile audio-video la calitate înaltă, preferabil HD sau 4K, se vor trimite prin intermediul platformei Wetransfer sau aplicațiile Telegram și WhatsApp, la numărul de telefon 0748042169 sau email: sectormediaonline@gmail.com, cu specificația „Pentru CEMB 2022”; fișierul fiecărui participant va trebui să conțină următoarele date: numele și prenumele, vârsta, instituția de învățământ, parohia din care face parte, precum și coordonatorul.
Data limită de înscriere 29 decembrie 2022. Rezultatele vor fi anunțate după data de 12 ianuarie 2023.
Atât concurenții cât și coordonatorii vor primi Diplome, conform criteriilor elaborate de membrii juriului de specialitate alcătuit în acest demers, informează Pr. Adrian Dobreanu, responsabil proiect.
Foto – doxologia.ro