Artistul Paul Surugiu (Fuego) va concerta la începutul primăverii, la Baia Mare - 2 ore în urmă
Activitate a elevilor Liceului „Emil Racoviță,” dedicată marelui poet Mihai Eminescu - 2 ore în urmă
O nouă acțiune de căutare-salvare a Salvamont Maramureș - 3 ore în urmă
Programul Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul pentru duminică, 12 ianuarie - 3 ore în urmă
Cuvântul „MULȚUMESC” este sărbătorit pe tot globul, la data de 11 ianuarie - 4 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Liniștea care construiește încredere - 7 ore în urmă
În Ruscova se organizează „An Nou pe rit vechi” - 9 ore în urmă
În Târgu Lăpuș se va construi o creșă - 9 ore în urmă
Cum va fi marcată Ziua Culturii Naționale la Facultatea de Litere din Baia Mare - 9 ore în urmă
Artistul Florin Ștefan va susține un recital deosebit de nai la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» - 9 ore în urmă
Ziua Mondială a Leguminoaselor
Adunarea Generală ONU adopta o rezoluție, la 20 decembrie 2013, prin care proclama 2016, ca fiind Anul Internațional al Leguminoaselor.
De atunci, această zi este sărbătorită în fiecare an, pe data de 10 februarie.
Se evidențiază importanța leguminoaselor în agricultură, alimentație, securitate alimentară și nutriție.
Leguminoasele asigură solului fixarea azotului atmosferic, făcându-l mai fertil.
Nutrițional, ele sunt surse bogate in proteine, fibre, vitamine și minerale.
Leguminoasele sunt importante în securitatea alimentară și la reducerea foametei, pentru că sunt culturi durabile și accesibile oricărui fermier.
În fiecare an, în această zi sunt organizate campanii și evenimente, care au ca scop informarea și educarea publicului, cu privire la beneficiile leguminoaselor. Se încurajează utilizarea lor în dietă și agricultură.
Legumele sunt o sursă importantă de proteine. Au conținut sărac în grăsimi și bogat in fibre solubile. Consumul acestora scade colesterolul și echilibrează zahărul din sânge.
Lăcrimioara ZOTA