Share
Ziua Mondială a Leguminoaselor

Ziua Mondială a Leguminoaselor

Adunarea Generală ONU adopta o rezoluție, la 20 decembrie 2013, prin care proclama 2016, ca fiind Anul Internațional al Leguminoaselor.
De atunci, această zi este sărbătorită în fiecare an, pe data de 10 februarie.
Se evidențiază importanța leguminoaselor în agricultură, alimentație, securitate alimentară și nutriție.
Leguminoasele asigură solului fixarea azotului atmosferic, făcându-l mai fertil.
Nutrițional, ele sunt surse bogate in proteine, fibre, vitamine și minerale.
Leguminoasele sunt importante în securitatea alimentară și la reducerea foametei, pentru că sunt culturi durabile și accesibile oricărui fermier.

În fiecare an, în această zi sunt organizate campanii și evenimente, care au ca scop informarea și educarea publicului, cu privire la beneficiile leguminoaselor. Se încurajează utilizarea lor în dietă și agricultură.
Legumele sunt o sursă importantă de proteine. Au conținut sărac în grăsimi și bogat in fibre solubile. Consumul acestora scade colesterolul și echilibrează zahărul din sânge.

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu