Se lansează Cenaclul „Rivulus Dominarum” - 2 ore în urmă
Viorica Marincaș, noul președinte al Autorității Teritoriale de Ordine Publică Maramureș - 2 ore în urmă
Ziua Națională a Lecturii, celebrată la Liceul „Ioan Buteanu” prin proiectul „Întâlnire pe nevăzute cu o carte” - 3 ore în urmă
„Târg de mărțisor” organizat în Târgu Lăpuș - 3 ore în urmă
Îndrăgita artistă Oana Font își serbează ziua de naștere - 4 ore în urmă
Revolta care zdruncină armata rusă - 4 ore în urmă
„Tu eşti scriitor, iar problema e cine are nevoie de tine”. Interviu cu Marian Ilea (I) - 4 ore în urmă
Capelele de rugăciune din Băiuț – puterea credinței - 4 ore în urmă
Ziua Națională a Lecturii va fi marcată și la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» - 4 ore în urmă
Asociația Esperando va sărbători Ziua Îndrăgostiților cu un carnaval tematic - 4 ore în urmă
100 de voluntari italieni și turci, împreună cu cei de la Somaschi desfășoară activități cu comunitățile de romi din Baia Mare
Fundația Somaschi are în derulare un proiect în care grupul țintă il constituie comunitățile de romi din Baia Mare. Acesta se concentrează pe sprijinirea lor printr-o serie de activități variate. De curând, li s-au alăturat un număr de 100 de voluntari din Italia și Turcia. Împreună se deplasează zilnic la romii din zonele Craica și Cuprom.
Dimineața este rezervată activităților educative. Prin ateliere de lectură și scriere, voluntarii le oferă copiilor lecții de alfabetizare și meditații la diverse materii școlare. Scopul lor este de a li se îmbunătăți accesul la educație și sprijinirea performanței școlare. Ziua continuă cu promovarea activităților de igienă personală și publică. Se fac prezențări și demonstrații despre importanța spălării pe mâini, periajul dentar și alte practici de igienă personală. Igiena publică constă în activități de curățenie și educație despre gestionarea deșeurilor. Atelierele de recreere încheie fiecare zi de voluntariat. Se organizează jocuri de echipă, ateliere de desen, pictură, muzică și dans.
Scopul acestui proiect care se derulează pe parcursul unei luni, este de a avea un impact semnificativ asupra comunității de romi, oferindu-le, nu doar sprijin educațional și de sănătate dar și oportunități de dezvoltare personală și socială.
Lăcrimioara ZOTA