Share
A fost Ziua Internațională a Pădurii; Polițiștii maramureșeni vă reamintesc consecințele defrișărilor făcute în mod irațional

A fost Ziua Internațională a Pădurii; Polițiștii maramureșeni vă reamintesc consecințele defrișărilor făcute în mod irațional

În 21 martie a fost Ziua Internațională a Pădurii. Aurul verde al planetei este într-un declin care pune în pericol viața și habitatul a numeroase specii (floră, faună), implicit viața noastră, a oamenilor.

Din păcate noi, oamenii, singura specie de viețuitoare care are rațiune și discernământ distrugem planeta prin ignoranța și prin dorința de câștiguri egoiste, uitând că facem parte din natură și că ne vom întoarce  în circuitul ei.

Pentru polițiștii maramureșeni stoparea infracționalității în domeniul silvic este o prioritate. Aproape zilnic sunt desfășurate acțiuni de identificare a persoanelor care se ating în mod ilegal de fondul silvic, transportă masă lemnoasă care provine din tăieri ilegale sau comercializează lemn sustras prin mijloace ilicite.

Numai în primele două luni ale anului 2021 au fost întocmite 39 de dosare penale  și a fost confiscată o cantitate de peste 350 m3 de material lemnos.

În cazul în care nu cunoașteți consecințele defrișărilor făcute în mod irațional, polițiștii de prevenire vă aduc la cunoștință câteva dintre acestea, considerate de această dată mai importante decât consecințele penale, considerând că prin conștientizarea unor aspecte cetățenii vor respecta și legea.

  • Cea mai gravă consecință a defrișărilor ilegale este distrugerea habitatului a milioane de specii de floră și faună. Conform specialiștilor în domeniu aproximativ 70% din plante și animale trăiesc în păduri, iar majoritatea nu pot supraviețui distrugerii acestora.
  • O altă consecință, de asemenea foarte gravă, este faptul că cu cât suprafața pădurilor scade cu atât crește cantitatea gazelor care intră în atmosferă, intensificându-se astfel efectului de seră. Copacii au un rol foarte important în absorbția gazelor de seră, care produc încălzirea globală.
  • De asemenea, defrișările iraționale influențează semnificativ creșterea temperaturii pentru că ziua copacii oferă umbră, iar noaptea păstrează căldura.
  • Poate nu știați că prin distrugerea pădurilor, se creează dezechilibre imense în natură, în special în ceea ce privește precipitațiile, lipsa pădurilor duce la secetă.
  • Alte efecte negative care survin defrișărilor iraționale sunt eroziunea solurilor,  alunecările de terenși modificările în mișcarea curenților de aer.

Stimați cetățeni:

  • încetați să mai tăiați ilegal arborii din pădurile noastre!
  • sesizați poliția atunci când observați că unii dintre semenii noștri ignoră siguranța planetei și implicit legile!
  • numai împreună putem stopa tăierile ilegale a pădurilor!

Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Publicat în:

Lasă un comentariu