Un nou proiect educațional prinde viață la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» - 12 minute în urmă
Tinerii din Dumbrăvița, coordonați de părintele Bogdan Ciocotișan, au participat la un cerc de iconografie în atelierul pictorului bisericesc Gheorghe Rogojan - 18 minute în urmă
Cornel Oțelea, o legendă a handbalului românesc, a plecat dintre noi - 34 minute în urmă
Centrul Cultural Pastoral din Sighet a fost dotat cu un totem digital - 40 minute în urmă
130 de ani de la nașterea Luciei Demetriade-Bălăcescu, o figură feminină remarcabilă a artei românești - 48 minute în urmă
Taxele cresc ca iarba: o nouă povară pentru șoferi - 58 minute în urmă
Discuții ruso-chineze după instalarea lui Donald Trump - 59 minute în urmă
Cupa Rotary la schi ajunge la cea de-a 15-a ediție - 1 oră în urmă
Ciuha băiuțenilor de pe Muntele Prislop - 1 oră în urmă
Victor Ponta și Daciana Sârbu, divorț după un mariaj de 19 ani - 1 oră în urmă
Acțiuni de amploare în trafic: S-au dat amenzi în valoare de 1.500.000 de lei, iar zeci de permise au fost reținute
Polițiștii maramureșeni au acționat în perioada 10 – 11 iulie pe raza întregului județ, în cadrul unei acțiuni de amploare organizată pe linia combaterii excesului de viteză, în scopul creşterii gradului de siguranţă rutieră.
În această perioadă, polițiștii au organizat acțiuni cu efective mărite pe principalele drumuri publice din județ și nu numai, pentru impunerea respectării normelor legale de către șoferii care conduc autovehicule. În cadrul activităților desfășurate au fost angrenați 107 efective pe raza întregului județ.
Au fost oprite pentru verificări 569 de autovehicule, iar pentru neregulile constatate, au fost aplicate 384 de sancțiuni contravenționale.
Valoarea amenzilor aplicate a fost de aproximativ 1.500.000 de lei. De asemenea au fost reținute 39 de permise de conducere, 20 de certificate de înmatriculare și au fost confiscați 9,08 mc material lemnos.
Scopul acestor acțiuni este diminuarea numărului accidentelor rutiere grave, care este un deziderat comun atât al comunităţii maramureşene, cât şi al poliţiei.
Identificarea punctelor de risc la nivel judeţean şi a oricăror alte tendinţe sau caracteristici ale traficului rutier judeţean, vor face ca eforturile depuse de poliţişti să aibă rezultatul scontat.
Iniţiativele polițiștilor care vizează creşterea siguranţei rutiere, sunt ţintite şi orice investiţie în acestea este una profitabilă, pentru că are ca rezultat reducerea pierderilor de vieţi omeneşti.