De Ziua Culturii Naționale – despre oameni ce dau universalitate culturii noastre… și Maramureșului - 2 ore în urmă
„Mihai Eminescu și vocația enciclopedismului”, la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare - 2 ore în urmă
Ansamblul „Transilvania” vă invită la trei concerte extraordinare de folclor și artă; Ce artiști sunt invitați - 2 ore în urmă
Ziua Culturii Naționale a fost marcată la bustul poetului Mihai Eminescu din Sighetu Marmației - 3 ore în urmă
Editorialul de miercuri: Perioada medievală băispreană - 6 ore în urmă
Respect și credință pentru munți și izvoare la Băiuț - 7 ore în urmă
Colegiul „Vasile Lucaciu” găzduiește competiția Maramu’ Division din cadrul campionatului Blue Horizon Championship - 8 ore în urmă
Câți vizitatori a avut Planetariul Baia Mare în 2024 - 9 ore în urmă
La Sighetu Marmației s-a organizat atelierul „Eminescu – Arhitectul viziunilor de lider” - 10 ore în urmă
Public numeros la lansarea noilor numere ale revistei de patrimoniu cultural „Memoria Ethnologica”; Elevii Școlii Populare de Artă au oferit și mai multă culoare evenimentului - 10 ore în urmă
Apelul pompierilor maramureșeni: „Vă rugăm insistent să renunțați la arderea vegetației uscate și a miriștilor!”
Pompierii fac un apel la responsabilitate către toți maramureșenii: „Vă rugăm insistent să renunțați la arderea vegetației uscate și a miriștilor!”.
Perioada caniculară pe care o traversăm favorizează izbucnirea și extinderea incendiilor de vegetație, care pot pune în pericol proprietăți, animale și chiar vieți omenești! Impactul degajărilor masive de fum asupra mediului este și el important și trebuie evitat.
Pompierii militari maramureșeni, cu sprijinul personalului Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din județ, au luptat în cursul zilei de ieri, 21 iulie, cu nu mai puțin de șapte incendii de vegetație uscată, miriște și fond forestier, izbucnite în tot județul. Acestea au afectat suprafețe de teren ce totalizează aproape 100 de hectare.
„Vă reamintim că în conformitate cu normele legale în vigoare, în perioadele de caniculă și secetă prelungită, arderea miriștilor, a vegetației uscate și a resturilor vegetale este interzisă!
Mai mult, în conformitate cu HGR nr. 537/2007, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor, arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, reprezintă contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1000 lei la 2500 lei” – mai transmit pompierii.