Programul special de Sărbători al Bibliotecii „Petre Dulfu” - 2 ore în urmă
„MICUL PRINȚ”, spectacol pentru oameni mari, la Teatrul Municipal- Secția Păpuși - 3 ore în urmă
Revelionul băimărenilor: Concert și foc de artificii cu ocazia trecerii în anul 2025 - 6 ore în urmă
Omagiu lui Mihai Borodi – o seară dedicată artei și frumosului la Muzeul Etnografic al Maramureșului „Francisc Nistor” din Sighetu Marmației - 10 ore în urmă
Masca de sărbătoare din Maramureș – element remarcabil al teatrului popular - 10 ore în urmă
Noaptea trecerii dintre ani la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare - 10 ore în urmă
„Dulcele copilăriei” și alte povești culinare: Ateliere gastronomice la Muzeul Satului Maramureșean din Sighetu Marmației - 13 ore în urmă
Peste 20 de cupluri din Târgu Lăpuș au sărbătorit nunta de aur - 14 ore în urmă
Slujire arhierească la Catedrala Sfântului Iosif Mărturisitorul din Sighet - 15 ore în urmă
Bastionul Măcelarilor, simbol reprezentativ al orașului Baia Mare - în urmă
Campania „Selfie pe tren nu ia like-uri, ia vieți” continuă; Polițiștii au discutat cu cei din trenul care circula pe ruta Satulung – Baia Mare
Miercuri, 13 ianuarie, preț de o jumătate de oră, polițiștii de prevenire, împreună cu cei de la Biroul Transporturi Feroviare din Baia Mare s-au întâlnit cu călătorii din trenul care circula pe ruta Satulung – Baia Mare.
Întâlnirea a avut ca scop informarea cetățenilor cu privire la accidentele care se pot produce în timpul călătoriilor cu trenul sau în zonele adiacente și cu privire la măsurile preventive de care fiecare călător trebuie să țină cont pentru a călători în siguranță.
Polițiștii au discutat în special cu tinerii pentru a le reaminti riscurile la care se expun atunci când doresc să își facă un selfie, fie în tren (pe scara de acces, ori aplecați în afară pe geam), fie deasupra trenului.
Totodată i-au atenționat cu privire la riscurile escaladării vagoanelor de tren care circulă pe rețea electrificată. Cu toate că în județul nostru nu avem o astfel de rețea, polițiștii au considerat oportun să-i informeze cu privire la numărul mare de tineri care au murit atinși de arcul electric, știut fiind că aceștia circulă și pe distanțe mai mari, iar informarea este primul pas în prevenirea producerii unor accidente nefericite.
Polițiștii le-au vorbit și despre accidentele provocate de neatenția survenită utilizării excesive a telefoanelor mobile și a căștilor în zonele liniilor de cale ferată, prezentându-le consecințele suferite de unii tineri de la noi din județ care nu au fost suficient de atenți în timpul călătoriilor cu trenul.
Activitatea s-a derulat prin Campania Selfie pe tren nu ia like-uri, ia vieți, care are ca scop informarea și conștientizarea populaţiei cu privire la riscurile determinate de nerespectarea unor reguli și norme de conduită în incinta stațiilor de căi ferate, triaje și zonele adiacente.
Polițiștii, respectând măsurile în vigoare de prevenire și limitare a răspândirii virusului SARS-Cov-2, au distribuit cetățenilor fluturași care conțin informații despre campanie și un cod QR care prin scanare ești direcționat spre un spot video sugestiv, privind consecințele selfie-urilor realizate prin escaladarea vagoanelor de tren.
Polițiștii vă doresc călătorii plăcute, în siguranță!
Foto: arhivă