Minaur va juca pentru bronz în Cupa României - 18 minute în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: „Copiii au nevoie de limite, de modele sănătoase și de alternative reale la timpul petrecut pe ecrane” - 4 ore în urmă
Comisarul european pentru comerț, Maros Sefcovic, în misiune de reconciliere cu Washingtonul - 4 ore în urmă
David Popovici, cel mai rapid înotător din istorie la trei probe. ”De asta sunt tare mândru”, a mărturisit sportivul - 5 ore în urmă
Eveniment special în Baia Mare, la Colonia Pictorilor: „Heritage in Design”, născut din pasiunea pentru moștenirea culturală din văile Maramureșului voievodal - 5 ore în urmă
Lecție cu polițiști la Cupa României la box de la Sighet - 5 ore în urmă
În Săliștea de Sus va avea loc concertul de pricesne „Lăudați de Domnul” - 6 ore în urmă
Rezultat remarcabil: Iulia Ioana Vlad, Premiul I la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală, Vocală și Studii Teoretice Muzicale - 6 ore în urmă
Palatul Copiilor Baia Mare a vernisat expoziția „Icoana între inspirație și creație” la sediul Ministerului Educației și Cercetării - 6 ore în urmă
Semaforizare în regim galben intermitent pe timpul nopții - 6 ore în urmă
Ce spune ISU Maramureș despre incendiul masiv de ieri
Pe întreg parcursul nopții, pompierii salvatori maramureșeni au continuat misiunile de localizare și stingere a focarului și de eliminare a pericolului de propagare și extindere a acestuia. În zona afectată au rămas pentru asigurare și supraveghere 3 echipaje de stingere, cu 9 subofițeri și lucrători silvici. De asemenea, persoanele evacuate preventiv s-au întors la casele lor.
Trei echipaje de stingere sunt prezente, și astăzi, 8 septembrie, în zona afectată de incendiu, alături de serviciile voluntare (Satulung, Coltău și Recea) și lucrătorii silvici. Inspectorul șef al ISU Maramureș împreună cu personal din cadrul Salvamont va efectua un tur de recunoaștere pentru identificarea posibilelor focare ascunse care ar mai putea exista.
În total au fost afectate circa 550 de hectare de vegetație uscată și zonă împădurită, alături de 6 anexe gospodărești și o hală cu diverse materiale combustibile în interior).
Prin intermediul efortulului susținut depus de pompierii militari au fost protejate 20 de locuințe, 1 hală de producție, 1 hotel și o stație de carburanți. De asemenea, au mai fost protejate și circa 520 de hectare de teren și aproximativ 540 de hectare de zonă împădurită.
Incendiul de vegetație uscată și zonă împădurită a fost anunțat ieri, 07.09.2024, în jurul orei 12:50, în zona a trei localități, Coltău, Arieșu de Pădure și Lăpușel. Pentru gestionarea eficientă a situației de urgență au fost mobilizate 15 echipaje se stingere și peste 290 de pompieri militari și a fost crescută capacitatea operațională nivel IV, sens în care personalul aflat la serviciu a fost suplimentat cu cel aflat în turele libere.
În sprijinul pompierilor maramureșeni au intervenit echipaje de pompieri din județele Satu Mare, Bistrița Năsăud, Cluj, Bihor și Sălaj. A fost luată măsură de solicitare de sprijin aerian din partea Ministerului Apărării Naționale, pentru a interveni cu o aeronavă aflată în dotare, în scopul limitării răspândirii focarelor și în alte zone.
De asemenea, s-a solicitat sprijin din partea a trei operatori economici Vital S.A, Drusal S.A și SPSU ARAMIS. În zona afcetată au intervenit și serviciile voluntare pentru situații de urgență din localitățile Ardusat, Mireșu Mare, Fărcașa, Șomcuta Mare, Seini, Satulung, Recea și Coltău.
Totodată, polițiști, jandarmi, cadre MapN, lucrători silvici, voluntari maltezi, autorități locale și județene, echipaje medicale, Aeroclubul teritorial, operator economic privat și cetățeni, din zonele afectate, au luptat alături de pompierii salvatori pentru a limita pagubele produse de incendiu.