Share
Copilul buiac anunță că e sechestrat, iar părinții plătesc amenda grasă

Copilul buiac anunță că e sechestrat, iar părinții plătesc amenda grasă

Azi-dimineață, 14 ianuarie, un băiat de 10 ani a anunțat poliţia prin 112 că a fost sechestrat pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei. Aceasta solicita ajutor, spunând că îl omoară cineva, apoi a închis telefonul. Oamenii legii au demarat de urgenţă activităţile specifice pentru găsirea şi salvarea băiatului. Aceștia au încercat de mai multe ori să apeleze numărul de pe care minorul a sunat, însă telefonul era închis. În cele din urmă, telefonul a sunat, însă persoana care a răspuns nu a rostit niciun cuvânt, pe fundal auzindu-se doar gălăgie. Poliţiştii au tras concluzia că este posibil ca apelantul să se afle în incinta unei unităţi de învăţământ sau într-un local public.

Acest lucru a fost confirmat după aproximativ două ore. Poliţiştii l-au găsit pe băiat în siguranţă, la unitatea şcolară la care învață. S-a constatat că, după ce minorul a efectuat apelul în timpul pauzei, acesta şi-a setat telefonul pe modul avion şi nu a mai putut fi contactat.

Băiatul, mama acestuia şi învăţătoarea de la clasă au fost conduși la sediul poliţiei. Părinții s-au ales cu o amendă de 2.000 de lei, iar învățătoarea cu una de 200 de lei. E ciudat ca învățătoarea să fie amendată fiindcă o loază s-a jucat în pauză cu telefonul, cu nervii oamenilor și ai unor autorități, doar fiindcă legea scrie – la art.2, alin.1, pct 33 din Legea 61/ 1991-   că e contravenție ”neluarea de către părinți sau de către persoanele cărora li s-a încredințat spre creștere și educare un minor în vârstă de până la 16 ani sau care au în îngrijire un alienat ori debil mintal a măsurilor necesare pentru a-l împiedica de la fapte de vagabondaj, cerșetorie sau prostituție”. Sau poate că alerta falsă se încadrează la vagabondaj, că de prostituție și cerșetorie – vorba ardeleanului – ”nici că poate fi vorba”!

„Sunaţi întotdeauna la 112 doar în caz de urgenţă. Nu apelaţi 112 pentru a face glume sau farse. Poliţiştii angrenaţi în căutarea unor prezumtive victime sunt aceeaşi care trebuie să intervină pentru soluţionarea cazurilor reale sesizate. De asemenea, alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă între 1.500 şi 5.000 de lei”, atrag atenția reprezentanții IPJ Maramureș.

 

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Publicat în:

Lasă un comentariu