De Ziua Culturii Naționale – despre oameni ce dau universalitate culturii noastre… și Maramureșului - 2 ore în urmă
„Mihai Eminescu și vocația enciclopedismului”, la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare - 2 ore în urmă
Ansamblul „Transilvania” vă invită la trei concerte extraordinare de folclor și artă; Ce artiști sunt invitați - 3 ore în urmă
Ziua Culturii Naționale a fost marcată la bustul poetului Mihai Eminescu din Sighetu Marmației - 3 ore în urmă
Editorialul de miercuri: Perioada medievală băispreană - 7 ore în urmă
Respect și credință pentru munți și izvoare la Băiuț - 8 ore în urmă
Colegiul „Vasile Lucaciu” găzduiește competiția Maramu’ Division din cadrul campionatului Blue Horizon Championship - 8 ore în urmă
Câți vizitatori a avut Planetariul Baia Mare în 2024 - 9 ore în urmă
La Sighetu Marmației s-a organizat atelierul „Eminescu – Arhitectul viziunilor de lider” - 11 ore în urmă
Public numeros la lansarea noilor numere ale revistei de patrimoniu cultural „Memoria Ethnologica”; Elevii Școlii Populare de Artă au oferit și mai multă culoare evenimentului - 11 ore în urmă
Despre prevenirea consumului de droguri la Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” din Baia Mare
Altă zi de vară, altă zi de vacanță și alți copii din altă tabără au petrecut o oră în compania polițiștilor de prevenire.
Printre alte activități şi ateliere interesante, copiii de clasa a VII-a de la Şcoala Gimnazială „Vasile Alecsandri” din Baia Mare au participat și la o oră de prevenire a consumului și traficului de substanțelor interzise și a pericolelor din mediul online.
Polițiștii au discutat cu copiii despre efectele substanțelor interzice asupra organismului uman, despre consecințele consumului de substanțe asupra fizicului și al psihicului individului.
De asemenea, au atins și aspectele penale privind consumul și traficul de substanțe interzise, infracțiunile pe care le pot comite atunci când se află sub influența lor, cât și atunci când se află în faza de sevraj, odată instalată dependența.
Polițiștii au subliniat că o măsură de prevenție foarte importantă și la îndemână pentru a preveni orice situație neplăcută este informarea. Curiozitatea ne poate împinge spre diferite tentații pe care societatea ni le oferă, iar ceea ce poate stăvili cel mai bine curiozitatea este informarea.
O altă temă importantă și de actualitate abordată cu copiii a fost cea a siguranței în mediul online. Polițiștii le-au prezentat elevilor pericolele ascunse ale lumii virtuale, lipsa de control pe care o avem asupra informației transmise în mediul online, modalitățile prin care pot deveni victime ale infracțiunilor în mediul online, dar și măsurile de prevenire a victimizării.
La finalul activităţii copiii au primit broşuri din Proiectul Ro Cyberex care conţin atât date statistic privind atacurile cibernetice şi pornografia infantilă, cât şi măsuri de prevenire a victimizării prin aceste infracţiuni.
Poliţiştii le transmit copiilor/tinerilor următorul mesaj: „Informaţi-vă, fiţi stăpânii propriilor decizii!”.