Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Cum să treci prin durere și să mergi mai departe - 5 ore în urmă
De nouă ani, Viorelia Butcure din Cupșeni realizează adevărate bijuterii din mărgele - 7 ore în urmă
Se anunță un nou weekend plin cu distracție pe Pârtia Olimpică Borșa - 7 ore în urmă
Ați văzut-o? O femeie din Vișeu de Jos e de negăsit de câteva zile - 7 ore în urmă
„Povestea vasului de lut” continuă la Muzeul de Istorie și Arheologie Maramureș - 8 ore în urmă
2024 – anul expozițiilor, evenimentelor și digitalizării la Muzeul de Mineralogie din Baia Mare - 11 ore în urmă
Ziua Culturii Naționale a fost celebrată și la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Baia Mare - 11 ore în urmă
Concursul regional „Eminescu – Luceafăr, Eu – o mică stea” din Târgu Lăpuș a reunit și de această dată foarte mulți participanți talentați - 11 ore în urmă
Lect. dr. Dan Siserman a lansat cartea „Vremea magicienilor. Wittgenstein, Benjamin, Cassirer, Heidegger și marele deceniu al filosofiei (1919–1929)” - 12 ore în urmă
Teatrul Ararat, turneu în Germania și Austria cu spectacolul ”Pe mine, mie… redă-mă” - 13 ore în urmă
Elevii de vorbă cu polițiștii; Siguranța în mediul online, prevenirea consumului de droguri și prevenirea infracțiunilor sexuale au fost temele abordate
În săptămâna 21 – 25 februarie, polițiștii de prevenire au fost prezenți în trei unități de învățământ din județul Maramureș: Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Baia Mare, Liceul Teoretic „Ioan Buteanu” Șomcuta Mare și Liceul Pedagogic „Taras Sevchenko” din Sighetu Marmației.
Activitățile derulate au avut ca teme, siguranța în mediul online, prevenirea consumului de droguri și prevenirea infracțiunilor sexuale. La activități au participat peste 140 de copii de nivel primar și liceal.
Aceștia au aflat modalitățile prin care pot să prevină victimizarea în mediul online. Au aflat care sunt efectele consumului de substanțe, de la alcool și tutun până la substanțele de risc și mare risc. De asemenea au aflat care sunt infracțiunile pe care le pot comite sub influența alcoolului și al drogurilor și care sunt sancțiunile.
La activitățile de prevenire a consumului de droguri a fost prezent și un reprezentant al Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog care a „provocat” elevii să se implice într-un joc distractiv, pin utilizarea ochelarilor care simulează consumul de alcool și droguri.
Elevii au avut ocazia să realizeze cât de distorsionat vedem în momentul în care am consumat mai mult alcool și de ce este atât de periculos să conduci un vehicul sub influența alcoolului. De asemenea au constatat că sancțiunile pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și a drogurilor sunt justificate.
„Într-o societate în care rolul educației s-a diluat, iar tentațiile sunt la tot pasul, tinerii au nevoie de îndrumare, de repere și de sprijin pentru a se dezvolta armonios și pentru a-și forma caractere solide, care să facă față tuturor provocărilor pe care viața le oferă. Pentru asta polițiștii de prevenire vă reamintesc, dragi părinți, că rolul covârșitor în educația copiilor vă revine. Oferiți-le mai multă atenție, mai multă dragoste copiilor dumneavoastră și stabiliți reguli” – precizează polițiștii.