Artistul Paul Surugiu (Fuego) va concerta la începutul primăverii, la Baia Mare - 4 ore în urmă
Activitate a elevilor Liceului „Emil Racoviță,” dedicată marelui poet Mihai Eminescu - 5 ore în urmă
O nouă acțiune de căutare-salvare a Salvamont Maramureș - 5 ore în urmă
Programul Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul pentru duminică, 12 ianuarie - 5 ore în urmă
Cuvântul „MULȚUMESC” este sărbătorit pe tot globul, la data de 11 ianuarie - 6 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Liniștea care construiește încredere - 9 ore în urmă
În Ruscova se organizează „An Nou pe rit vechi” - 11 ore în urmă
În Târgu Lăpuș se va construi o creșă - 11 ore în urmă
Cum va fi marcată Ziua Culturii Naționale la Facultatea de Litere din Baia Mare - 11 ore în urmă
Artistul Florin Ștefan va susține un recital deosebit de nai la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» - 11 ore în urmă
Final fericit: Incendiul de pe Pietrele Șoimului a fost lichidat! Din aer de elicopterul IGAV, de la sol de voluntarii din Șișești și Cavnic (GALERIE FOTO)
Incendiul de fond forestier din zona “Pietrele Șoimului”, situată între orașul Cavnic și comuna Șișești a fost lichidat astăzi, 29 aprilie, cu ajutorul elicopterului sosit în sprijin de la Inspectoratul General de Aviaţie (IGAV), la solicitarea ISU Maramureș, conform procedurilor în vigoare. Aparatul de zbor, prevăzut cu un dispozitiv Bambi Bucket, a efectuat opt misiuni de stingere în zona în care se manifesta incendiul, a anunțat ISU Maramureș.
În același timp, la sol, au acționat personalul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din Cavnic, coordonat de către Vladimir Petruț, primarul orașului, respectiv Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din Șișești, coordonat de către Ioan Mircea Tentiș, primarul comunei.
Nu trebuie uitat efortul considerabil al cetățenilor din zona unităților administrativ-teritoriale Șișești și Cavnic, care au înfruntat, zi și noapte, așa cum au putut, cu dotările proprii, vâlvătaia care a făcut pădurea să fumege. Oamenii s-au mobilizat pe rețelele de socializare și au luptat cu flăcările, urcând, în zona incendiului, cantități imense de apă, pentru a stinge flăcările. (Așa cum DirectMM.ro a scris aici!).
„Intervenția aeriană pentru localizarea și lichidarea incendiului a fost necesară din cauza zonei greu accesibile și a terenului dificil, care au îngreunat acțiunile forțelor de la sol. Flăcările au afectat, în total, o suprafață de circa 15 hectare de pădure de foioase” – au declarat reprezentanții ISU Maramureș.
Autoritățile fac, încă o dată, apel către toți maramureșenii, să dea dovadă de responsabilitate și să evite curățarea terenurilor prin ardere. Această activitate este interzisă, fără acordul autorităților competente. În conformitate cu HGR nr. 537/2007, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor, arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi reprezintă contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1000 lei la 2500 lei.
C.Ț.
Citește și